• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox veri hatırlaması

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
Kayıt textboxuna kayıt için isim yazarken daha önce aynı isim yazılmışsa otomatik olarak textbox taki ismi tamamlasın.Örnek olarak Mehmet ismi daha önce kaydedilmiş olsun ,kayıt textboxuna m yazdığımda otomatik olarak mehmet ismini tamamlasın.Böyle bir makro yapılabilirmi ?

Ekli dosyalar

Kayıt textboxuna kayıt için isim yazarken daha önce aynı isim yazılmışsa otomatik olarak textbox taki ismi tamamlasın.Örnek olarak Mehmet ismi daha önce kaydedilmiş olsun ,kayıt textboxuna m yazdığımda otomatik olarak mehmet ismini tamamlasın.Böyle bir makro yapılabilirmi ?

• Kayıt textbox diye bir textbox yok
  • m ile başlayan bir sürü isim var, bu durumda Mahmut, Mualla, Metin, Meral gibi isimler ne olacak?

Textbox değilde Combobox kullanınız.
İsimleri önce comboboxa almayı uutmayınız.
İsterseniz showdropbutton özelliğini 0 yaparak combodaki butonu gizleyebilirisiniz.:cool:

Necdet Bey adı-soyadı-tel textboxlarını kayıt için kullandığımdan kayıt textboxu diyorum.İsim olarakta alfabetik sıralamaya göre hatırlamasını istemiştim.M yazınca alfabetik olarak mahmut önce geleceği için mahmut,me yazınca meral gibi.Tabi bu isimleri ben daha önceden kayıt etmişsem ikinci kez isim girerken hatırlasın ...

Even Bey öneriniz için sağolun deneyeceğim.

Geri