• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox ve ComboBox'ların boş geçilmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar sayfadaki verileri TextBox ve ComboBox lara alarak aşağıdaki kodlarla verileri değiştiriyorum. Değiştir İşlemini yaptığım zaman Bütün TextBox ve ComboBox'ların dolu olması lazım birtasnesi boş olsa hata veriyor.

Benim istediğim TextBox ve ComboBox'lardan boş olan varsa ginede verileri değiştirsin hata vermesin.

Private Sub CommandButton12_Click()
MsgBox "KAYIT DEĞİŞTİRİLDİ!!!"
satır = ActiveCell.Row
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = CDate(ComboBox2.Value)
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = ComboBox3.Value
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = CDbl(TextBox3.Value)
ActiveCell.Offset(0, 4).Value = CDbl(TextBox4.Value)
ActiveCell.Offset(0, 5).Value = CDbl(TextBox5.Value)
ActiveCell.Offset(0, 6).Value = CDbl(TextBox10.Value)
ActiveCell.Offset(0, 7).Value = CDbl(TextBox11.Value)
ActiveCell.Offset(0, 8).Value = CDbl(TextBox13.Value)
ActiveCell.Offset(0, 9).Value = CDbl(TextBox6.Value)
ActiveCell.Offset(0, 10).Value = CDbl(TextBox7.Value)
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$K$" & [A65536].End(3).Row
Range("A65535").End(xlUp).Offset(1, 0).Select
ComboBox2.SetFocus
CommandButton2_Click
TextBox8.Text = [L4]
TextBox9.Text = [L6]
ComboBox2.Text = [L7]
UserForm_Initialize
ListBox1.ListIndex = ListBox1.ListCount - 1 'ListBoxın son satırına gider.'
Range("A65535").End(xlUp).Offset(1, 0).Select 'Son boş satıra gider
End Sub

Bu verdiğiniz kodlarda böyle bir koşul yok.:cool:

Userform_Initialize olayında vardır belki.
Ona bir bakın
orada böyle koşullar varsa,onları silin.

Hocam Dosyayı ekliyorum.

Son düzenleme:
Dosyayı açamadım.
Dosyanız sorunlu sanırım.
Projelerde gözükmüyor.:cool:

Hocam biraz uzun olacak kodların hepsini ekliyorum.

Son düzenleme:
Bazı yerlerde koşul konulmuş ama sadece 1 nesne için.
Sizin verdiğiniz nesne içinde ise bununla ilgili koşul hiç yok.:cool:

Hocam dosyayı tekrar ekliyorum bakın açabilecekmisiniz.
ListBox daki verilere çift tıklayarak TextBox ve ComboBox'lara aliyorum değiştir dediğim zaman hata veriyor. TextBox ve ComboBox'ların hepsi dolu olduğu zaman hata vermior.

Ekli dosyalar

Şimdi açıldı.
Neden demin açılmamış?
burada sadece tarih için(userform1) boş için uyarı verilmemi,ş.Gayette güzel olmuş
Aksi takdirde parogramınızda bazı yerlerde hata mesajı alabilirisiniz bu yüzden.
İsterseniz kaldırabilirim tarihdeki koşulu.

Hocam tarih koşulu olmadan öncede ayni şekilde hata veriyordu boş TextBox ve ComboBox'lara 0 yazarak deiştiriyordum Eğer bir sorun görünmiyorso gine boş TextBox ve ComboBox'lara 0 yazarak değiştirme işlemine devam edeceğim. Sizide çok yordum İlginiz için çok, çok teşekkürler.

Hocam tarih koşulu olmadan öncede ayni şekilde hata veriyordu boş TextBox ve ComboBox'lara 0 yazarak deiştiriyordum Eğer bir sorun görünmiyorso gine boş TextBox ve ComboBox'lara 0 yazarak değiştirme işlemine devam edeceğim. Sizide çok yordum İlginiz için çok, çok teşekkürler.
Ama şimdi ben denedim.
tarihe tarih yazdığım diğerlerine boş geçtim kayıt edildi mesajını aldım.
Ancak sizin kodlarda bir hata var.Oda ilgili sub prosedürde
ilk satırda listbox1.rowsource="" yazarak listboxın sayfaya bağlanmasını koparmanız lazım.:cool:

Hocam tarihin dışında bütün TextBox ve ComboBox'lar boş olsa dahi kayıt yapıyor. Verileri değiştirmek istediğimiz zaman, değiştir butonuna tıkladığımız zaman hata veriyor.

Hocam tarihin dışında bütün TextBox ve ComboBox'lar boş olsa dahi kayıt yapıyor. Verileri değiştirmek istediğimiz zaman, değiştir butonuna tıkladığımız zaman hata veriyor.
Veriri elbet .ama siz ısrarla boş geçebileyim diyorsunuz.
Boş geçilirse böyle hata verir.
Ayni tarih koşulu gibi diğerleri içinde koşul koymalısınız.

Hayır hocam o kadar israrım yok çokta önemli değil. 0 ile hal ediyorum. Hani olursa diye konuyu açtım. Siz çok değerli ve yardım sever bir arkadaşınız sizden daha önceleride defalarca yardım almıştım. Bu kadar ilgilendğiniz için canı gönülden çok, çok teşekkür ediyorum.

Hocam ben kodlardan anlamam yukarıda değindiğiniz (ilk satırda listbox1.rowsource="" yazarak listboxın sayfaya bağlanmasını koparmanız lazım.) demişsiniz bu hatayı düzeltirseniz sevinirim. İyi geceler.

Buyurun şimdi hata vermiyor.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Ama şimdi ben denedim.
tarihe tarih yazdığım diğerlerine boş geçtim kayıt edildi mesajını aldım.
Ancak sizin kodlarda bir hata var.Oda ilgili sub prosedürde
ilk satırda listbox1.rowsource="" yazarak listboxın sayfaya bağlanmasını koparmanız lazım.:cool:

Hocam çok teşekkürler tam istediğim gibi olmuş. Hocam birde ilk satırda listbox1.rowsource="" hatasını düzeltirseniz sevinirim. Hocam bu kodları başka bir dosyaya da uygulamak istiyorum nerelerde değişiklik yaptığınızı belirtseniz çok iyi olur.

Hocam çok teşekkürler tam istediğim gibi olmuş. Hocam birde ilk satırda listbox1.rowsource="" hatasını düzeltirseniz sevinirim. Hocam bu kodları başka bir dosyaya da uygulamak istiyorum nerelerde değişiklik yaptığınızı belirtseniz çok iyi olur.
O satırda bir hata yok.:cool:

Hocam gördüğüm kadarıyla On Error GoTo 0 kodunu eklemişsiniz başka herhangi bir yerde değişiklik yaptınız mı?

Kod:
on error resume next
listbox1.rowsource=""
Bu kodlarıda ekledim.
Başka ekledimmi hatırlamıyorum.:cool:

Çok teşekkürler hocam ellerinize sağlık.

Geri