• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox ve comboboxları listView e aktarma sorunu

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Arkadaşlar merhaba userformda 12 tane textbox ve 3 tane comboboxlar'ı listview a aktarırken sorun yaşıyorum. Tahminimce 15 sütun sıkıntısı olabilir. Yazmış olduğum kod aşağıdaki gibi, yanlış olan kısım nedir konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar...

Private Sub CommandButton1_Click()
With ListView1
Y = ListView1.ListItems.Count + 1[/COLOR]
.ListItems.Add , , TextBox1.Text 'ListView2.ListItems(Y).SubItems(0)
.ListItems(Y).SubItems(1) = TextBox2.Text
.ListItems(Y).SubItems(2) = ComboBox1.Text
.ListItems(Y).SubItems(3) = ComboBox2.Text
.ListItems(Y).SubItems(4) = ComboBox3.Text
.ListItems(Y).SubItems(5) = TextBox3.Text
.ListItems(Y).SubItems(6) = TextBox4.Text
.ListItems(Y).SubItems(7) = TextBox5.Text
.ListItems(Y).SubItems(8) = TextBox6.Text
.ListItems(Y).SubItems(9) = TextBox7.Text
.ListItems(Y).SubItems(10) = TextBox8.Text
.ListItems(Y).SubItems(11) = TextBox9.Text
.ListItems(Y).SubItems(12) = TextBox10.Text
.ListItems(Y).SubItems(13) = TextBox11.Text
.ListItems(Y).SubItems(14) = TextBox12.Text
End With
End Sub

Son düzenleme:
konu hakkında yanlış olan yer neresi olabilir veya eklemem gereken nelerdir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen.

Görüntüleme:440 - Sonuç:0 - Moral: 0 :(

Bir sorun daha ortaya çıktı maalesef. ekli dosyada konuyla ilgili sorunlarıma yardımcı olursanız çok memnun olurum. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

TextBox5'e değer girdiğinizde TextBox8'i hesaplarken TextBox7 nin değeri boş. O yüzden Hata alıyorsunuz.

Kodların başına On Error Resume Next ibaresini koyduğunuzda hatadan kurtuluyorsunuz, bir deneyin isterseniz.

Ya da formun Inıtiaze olayında ilk değer olarak 0 koyabilirsiniz.

necdet hocam iliginiz için çok teşekkürler. o kadar dikkatsiz olmuşumki hiç farkına bile varmadım. diğer dosyadan kopyalama yaparken dediğiniz gibi On Error Resume Next ibaresini eklememişim konu hakkında sorun halloldu fakat listview konusunda ne nasıl bir çözüm önerirsiniz.

Merhaba,

Kodlar ListView e ait ama formda ListBox koymuşsunuz.

Init olayına birşeyler ekledim, tümüne bakamadım.
Siz artık inceleyin.

Ekli dosyalar

Dediğiniz gibi yanlışlık yapmışım listview olarak değiştirdim fakat hala aynı sorun devam ediyor. Dosyayı düzeltip yeniden ekledim nerede hata var yardımcı olurmusunuz rica etsem hocam.

dosyayı eklemeyi unutmuşum :)

Ekli dosyalar

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar rica etsem son eklediğim dosyadaki sorunla ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

necdet hocam yolladığınız dosyayı açıyorum visual basic kısmına geçtiğimde bu hata ile karşılaşıyorum.
could not load an object because it is not available on this machine.

sanırım benim pc de olmayan bir nesneden bahsediyor.
en son dosyayı yeniden yükledim size zahmet kodları bir kontrol edebilirmisiniz. nerede yanlış yaptığımı bulamıyorum.

iyi çalışmalar...

Necdet hocam pardon şimdi farkettim eklediğiniz kodları asıl dosya ya aktardım tam istediğim gibi oldu şimdi çok teşekkür ederim ilginiz için. :)

Arkadaşlar Necdet beyin yardımıyla sorunları çözdük ama şimdi bir isteğim daha olacak. Sorun hakkında forumda aramadığım konu kalmadı ama maalesef çözüm yolu bulamadım. Konu hakkında yeni bir dosya ekliyorum bu dosyada sorunumla ilgili detaylı bilgi bulunmakta. Yardımlarınızı rica ediyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar...

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ListView1_Click()
deger1 = ListView1.SelectedItem.Index
With ListView1
sat = deger1
Y = Val(sat * 1)
TextBox1.Value = Format(.ListItems(Y), "dd.mm.yyyy")
TextBox2.Text = .ListItems(Y).SubItems(1)
ComboBox1.Text = .ListItems(Y).SubItems(2)
ComboBox2.Text = .ListItems(Y).SubItems(3)
ComboBox3.Text = .ListItems(Y).SubItems(4)
TextBox3.Text = .ListItems(Y).SubItems(5)
TextBox4.Text = .ListItems(Y).SubItems(6)
TextBox5.Text = .ListItems(Y).SubItems(7)
TextBox6.Text = .ListItems(Y).SubItems(8)
TextBox7.Text = .ListItems(Y).SubItems(9)
TextBox8.Text = .ListItems(Y).SubItems(10)
TextBox9.Text = .ListItems(Y).SubItems(11)
TextBox10.Text = .ListItems(Y).SubItems(12)
TextBox11.Text = .ListItems(Y).SubItems(13)
TextBox12.Text = .ListItems(Y).SubItems(14)

End With

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın orion1 ilginiz için teşekkür ederim. eklemiş olduğunuz dosyayı açtığımda listview objesinin olmadığının uyarısını verdi sistem. userformda ekledim fakat bu sefer farklı bir hata verdi. bende eklediğiniz kodları kendi bilgisayarımdaki buraya eklediğim dosyaya kopyaladım fakat bu seferde hiç bir sonuç değişimi olmuyor. tekxboxları listview e aktardığımda aşağıdaki textlerde hiç bir değer göstermiyor. benim gördüğüm kadarı ile toplam almak istediğim textboxlar sayfada 5 adet ama sizin eklediğiniz kodlarda 4 tanesine eşit acaba kodlarda eksiklik olduğu içinmi sonuç vermiyor. size zahmet bir kez daha kontrol edebilirmisin.

İyi çalışmalar...

Saygılarımal.

Sayın Orion1 ve Necden hocam bir sorun daha çıktı dosyada textbox ve comboboxları listview e aktardıkdan sonra girdiğimiz bilgilerde her hangi bir hata varsa düzeltmek için listview deki satırı kıklayınca bilgiler textbox ve comboboxlara geri getiriyorduk ya o zaman aktarılan bilgiler farklı textbox ve comboboxlara geliyor. uğraştım ama halledemedim maalesef. birde hala listview e aktardığım bilgilerin toplamını textboxlarda alamıyorum. rica etsem konu hakkında dosyayı bir kez daha kontrol edebilirmisini.

İyi çalışmalar...

Saygılarımla.

Sizin dosyanızda 4 tane değişik topalama textbox'ı vardı.KDV tutarı 2 defa yazmışsınız.Ondan öyle oldu.
Şimdi onuda düzelttim.bende gayet iyi çalışıyor.toplamları alıyor.Ve listviewe tıklayınca diğer combolara ve textboxlara aktarma gayet güzel çalışıyor.
Dosyayı güncelledim.
14 nolu mesajdan indirebilirsiniz.:cool:
Sayın orion1 ilginiz için teşekkür ederim. eklemiş olduğunuz dosyayı açtığımda listview objesinin olmadığının uyarısını verdi sistem. userformda ekledim fakat bu sefer farklı bir hata verdi. bende eklediğiniz kodları kendi bilgisayarımdaki buraya eklediğim dosyaya kopyaladım fakat bu seferde hiç bir sonuç değişimi olmuyor. tekxboxları listview e aktardığımda aşağıdaki textlerde hiç bir değer göstermiyor. benim gördüğüm kadarı ile toplam almak istediğim textboxlar sayfada 5 adet ama sizin eklediğiniz kodlarda 4 tanesine eşit acaba kodlarda eksiklik olduğu içinmi sonuç vermiyor. size zahmet bir kez daha kontrol edebilirmisin.

İyi çalışmalar...

Saygılarımal.

Geri