• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox sı hem veri girişi hemde görüntüleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar ben textbox sı sabit bir hücreye veri girişi olarak kullanmak istiyorum. aynı zamanda userform u çalıştırınca textbox a önceden girmiş olduğum değer gözükmesini istiyorum. Eğer yeni bir değer girersem son girmiş olduğum değer kalmalı değer girilmezse önceden girilen değer sürekli texbox ta görünmeli. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Propertiesten,Textboxın controlsource özelliğine
hücre adresini yazınız.:cool:Misal : A1

evren hocam, testbox sı coontrolsorce ile dediğiniz gibi kumanda ediyorum.
birde userform çalışırken textbox ta girmiş olduğum değer a1 hücresine yazılıyor, ama excel sayfasında a1 hücresine girilen değere göre başka formüller çalışması gerekirken userformu yeniden çalıştırınca a1'e bağlı formüller çalışıyor. yani userform dan çıkmadan a1 hücresine değer girince anında neden görünmüyor acaba bir de buna bir çözüm öneriniz varmı

Kontrol sourceye yazdığınzı silin
textboxın change olayına
aşağıdaki kodu yazın:cool:

Kod:
range("A1").value=textbox1.text
evren hocam, testbox sı coontrolsorce ile dediğiniz gibi kumanda ediyorum.
birde userform çalışırken textbox ta girmiş olduğum değer a1 hücresine yazılıyor, ama excel sayfasında a1 hücresine girilen değere göre başka formüller çalışması gerekirken userformu yeniden çalıştırınca a1'e bağlı formüller çalışıyor. yani userform dan çıkmadan a1 hücresine değer girince anında neden görünmüyor acaba bir de buna bir çözüm öneriniz varmı

Geri