• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox pasif

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Suddedly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
Arkadaşlar merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Bir filtreleme makrosu yapmak istedim. Bir textbox koyup ona yazdığım metni ara butonuna basınca veri tablosunda filtrelemesi lazım. Ancak ekteki resimde göreceğiniz üzere form denetimlerinde textbox pasif durumda ve basamıyorum. Altındaki activex denetimlerindeki textbox ı deniyorum nesne eklenemiyor hatası alıyorum. Nasıl aktif hale getirebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• textbox.png
    textbox.png
    49.3 KB · Görüntüleme: 13
Verdiğiniz resimde pasif durumda görülen o 3 adet kontrolü normal Excel çalışma sayfalarına ekleyemezsiniz.

Onları sadece "MS Excel 5.0 Dialog"larının üzerine ya da Dialog sayfalarına ekleyebilirsiniz....

.

Verdiğiniz resimde pasif durumda görülen o 3 adet kontrolü normal Excel çalışma sayfalarına ekleyemezsiniz.

Onları sadece "MS Excel 5.0 Dialog"larının üzerine ya da Dialog sayfalarına ekleyebilirsiniz....

.
Peki hocam bunlar önceden aktif değiller miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba? Bir de 5.0 dialog dediğiniz tam olarak nedir yardımcı olursanız bir şeyler yapmaya çalışırım ben de.

Ekli resimde belirtilmiştir...

Untitled.png

.

Son düzenleme:
Arkadaşım, yukarıdaki mesajlarda dediğim gibi ..... Form Kontrollerinin bir kısmını sadece yukardaki resimde gösterdiğim şekilde kullanabilirsin.

Microsoft, VBA'yi çıkartmadan önce kullanılan sistemdi bunlar. Ama şimdi bu kontrollerin aynısı hatta fazlası, ActiveX olarak var.

Sen, sayfa üzerinde Form Kontrolleri değil, ActiveX kontrollerini kullanabilirsin.

.

Hocam ilk mesajımda da belirttiğim gibi sizin söylediğiniz activex denetimlerinden deniyorum ancak nesne eklenemedi hatası veriyor o yüzden soruyorum. Gecenin bir yarısı sizi de yordum hakkınızı helal edin. Hayırlı geceler

Geri