Textbox Listviewi karşılamıyor

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2027
Arkadaşlar herkese iyi günler. Eklediğim programda 2 tane sorun gözüküyor. Daha doğrusu kullandıkça yenilerini fark ediyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
1. si : Arama yaparken kişinin adını yazıp boşluk bıraktığım anda bulma yapmıyor ve listwievde görünmüyor.
2. si : Listwiew de 17 tane başlık var bu başlıkları label ile gösterdim ama yana kaydığı labellar olmuyor. Başlıkları Listwiewin içerisine gömebilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Merhaba.

1- UserForm1 de bulunan TextBox5'e bir isim yazınca arama yapıp buluyor. Eğer başka bir yerden söz ediyorsanız açıkça ifade ediniz.
2- UserForm_Initialize kodları içerisinde bulunan ListBox1.ColumnHeads = True yapmanız yeterli.

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
14-09-2027
Yardımlarınız için teşekürler.
1- Textbox5'te kişinin adını yazınca buluyor sıkıntı yok kişinin adını ve soyadını birlikte yazınca arama yapmıyor. sıkıntı bu.
2- listbox1 için verdiğiniz satırı daha önce uyguladım şimdide uyguladım ancak Texbox5 e yazmaya başladığım anda başlıklar kayboluyor.. 17 sutun fazla olabilir belki ondandır diye düşündüm

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
1- Çünkü İsimden sonra bir değil iki boşluk var.
2- Form açıldığında progam ile liste alınıyor(RowSource). Arama yapılınca manuel liste atanıyor. Bu yüzden arama yapınca kolon başlıkları kalkıyor. Kolon başlıkları sadece RowSource metodu ile excel hücrelerinden alınınca eklenebiliyor.

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
14-09-2027
Teşekürler. Kusura bakmayın boşşluğun 2 tane olduğunu fark etmemişim.
Textbox5 teki aramaya Rowsource eklenebilirmi.

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
14-09-2027
Bu hali ile hayır. Ama filitre yapılan satırlar başka bir sayfaya kopyalanıp oradan alınabilir.

forumda söyle bir kod buldum. yardımcı diye bir sayfa açtım ve textbox5 in kodlarını değiştirdim.
Burdada şöyle bir sorun çıktı. Aradığımız isimde biri yoksa SütunA SütunB çıkıyor altsatırdada AD soyad...... çıkıyor. Burada SütünA Sütun B çıkmasada onun yerine Aradığınız isim yoktur gibi bir mesaj verse ve başa dönse.

Private Sub TextBox5_Change()
Sheets("yardımcı").Cells.ClearContents

With Sheets("sayfa1")

On Error Resume Next
If Not .AutoFilterMode Then
.Range("A1").AutoFilter
Else
.ShowAllData
End If

a1 = Sheets("yardımcı").Range("A1")
.Range("A1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="*" & TextBox5.Text & "*"
.AutoFilter.Range.Copy Sheets("yardımcı").Range("a1")

On Error Resume Next
.ShowAllData
On Error GoTo 0
End With

ListBox1.RowSource = "yardımcı!A2:q" & Sheets("yardımcı").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

End Sub