• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox lardan hücrelere veri aktarmak.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
UserForm açıldığında mor renkli textboxlarda
metraj x birim fiyat işlemleri yapabiliyorum. Rasgele rakamlar girdiğinizde zaten göreceksiniz.
Yapmak istediğim formu sayfadaki örnekte olduğu gibi sayfaya kaydetmek.
TextBox sayısı çok olunca textbox daki verileri hücrelere aktarmakta sıkıntı çekiyorum . İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Farklı kaydet dedikten sonra dosya isminin altında tür kısmında 2003 seçilecek.

Detaya girmeden hızlıca aşağıdaki kodu hazırladım, bunu yükle butonunun kod kısmına yazarsanız başlangıç için yeterli olur.
Kod:
For i = 1 To 9
For k = 1 To 8
Cells(i + 2, k + 2).Value = UserForm1.Controls("Textbox" & (i - 1) * 8 + k).Value
Next
Next

Birde metraj ve toplam textboxlarının Enabled özelliğini false yaparsanız içeriğini elle değiştirmeyi engellemiş olursunuz.

Detaya girmeden hızlıca aşağıdaki kodu hazırladım, bunu yükle butonunun kod kısmına yazarsanız başlangıç için yeterli olur.
Kod:
For i = 1 To 9
For k = 1 To 8
Cells(i + 2, k + 2).Value = UserForm1.Controls("Textbox" & (i - 1) * 8 + k).Value
Next
Next

Birde metraj ve toplam textboxlarının Enabled özelliğini false yaparsanız içeriğini elle değiştirmeyi engellemiş olursunuz.

Hocam ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Kodlar çalışıyor. Ama sanırım ben sormak istediğimi çok iyi anlatamadım. Bu çalışmada esas amacım
örnekteki gibi altalta bir kayıt yapmak. Varsayalım ki ikinci kaydımız Ahmet Mehmet adına olsun. A12 de Ahmet Mehmet yazacak sonra da Formdaki verileri
üstteki örnekte olduğu gibi hücrelere geçecek. Bu şekilde yapabilirsek bu fakiri sevindirmiş olursunuz :) Emeğiniz ve ilginiz için tekrar teşekkürler.

Geri