• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox ile süzme işleminde yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mami38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010, xls
s.a

excelde birden fazla sayfada çalışma yapıyorum ve bu sayfadaki verileri ararken tek bir arama sayfası oluşturup ayrı kriterlere göre arama yapmak istiyorum.

Şöyle; Arama sayfamda Numaraya Göre Arama, Ölçülere Göre Arama, Müşteriye Göre arama, olucak. Numaraya göre aramak istiyorsam numarayı textbox kutusuna yazdığımda öbür sayfalarda o numarayı ve sağ hücrelerindeki bilgileri o arama sayfasında göstericek.

Yardımcı olabilicek ve bu işin mantığına öğretebilicek olan varmı. Örnek dosyayı ekte veriyorum, örnek dosyayı gördüğünüzde demek istediğimi hemen anlıcaksınız, biraz uzun ve karmaşık anlattım :)

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.
İki arama şekline göre tamamlanmıştır.
Ölçülere göre arama henüz tamamlanmamıştır.

Umarım , başka arkadaşlar da yardımcı olurlar.

Hatta bu konu MAKRO ile daha verimli sonuç verecektir.
Uzman arkadaşlarımızın ilgisini çekerse, yardımcı olabilirler.

Ekli dosyalar

s.a

excelde birden fazla sayfada çalışma yapıyorum ve bu sayfadaki verileri ararken tek bir arama sayfası oluşturup ayrı kriterlere göre arama yapmak istiyorum.

Şöyle; Arama sayfamda Numaraya Göre Arama, Ölçülere Göre Arama, Müşteriye Göre arama, olucak. Numaraya göre aramak istiyorsam numarayı textbox kutusuna yazdığımda öbür sayfalarda o numarayı ve sağ hücrelerindeki bilgileri o arama sayfasında göstericek.

Yardımcı olabilicek ve bu işin mantığına öğretebilicek olan varmı. Örnek dosyayı ekte veriyorum, örnek dosyayı gördüğünüzde demek istediğimi hemen anlıcaksınız, biraz uzun ve karmaşık anlattım :)

.

.

Değişik bir bakış açısıyla; daha dinamik ve daha kullanışlı bir şekilde dosyanız ekte.

Konu için bakınız:

http://www.excel.web.tr/f60/zet-tabl...ble-t3036.html

.

Ekli dosyalar

hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz içn fakat bu işlemi textbox macro komutlarıyla yapmak mümkünmüdür,

Private Sub TextBox2_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox2.Value
Set FC2 = Range("c5:H3000").Find(What:=METİN)
Application.GoTo Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="*" & TextBox2.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=1
End If
End Sub

Bu şekilde textboxun bulunduğu sayfada süzme yapabiliyorum ama ben 1.sayfadaki textboxla 2.sayfadakileride süzüp 1.sayfada göstermek istiyorum.

Geri