• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox ile sıra numarası verme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cetvel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
userformdaki textbox a sütunundaki enbüyük sayının 1 falasını yazma ilemi ni nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Sayın cetvel

userformdaki textbox a sütunundaki enbüyük sayının 1 falasını yazma ilemi ni nasıl yapabilirim

aşağıdaki gibi deneyiniz,

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Text = WorksheetFunction.Max(Range("A2:a9")) + 1
End Sub

teşekkür ederim
bir de bu sıra numarasını sayfa2 nasıl aldırabilirim

Son düzenleme:
teşekkür ederim
bir de bu sıra numarasını sayfa2 nasıl aldırabilirim

Sayfa2 de hangi hücreye bu değeri aldırmak istiyorsunuz belirtmemişsiniz ama, Sayfa2 A1 hücresine bu değeri aldırmak istediğimizi var sayarsak şu şekilde deneyiniz

Kod:
Sheets(2).[a1].Value = TextBox1.Text
End Sub

Not:Sheets(2) yazılmasının sebebi Sayfa2'nin adının değiştirilmesi ihtimali olduğu içindir,tabi bu durumda herzaman 2.sıradaki sayfaya textbox değerini atacaktır,aksi halde aşağıdaki gibi yazılabilirdi.
Sheets("Sayfa2").[a1].Value = TextBox1.Text

sanırım olayı yanlış aktardım
sayfa2 a sütununda sıralamanın enbüyük değerin 1 fazlası

Ekli dosyalar

Dim TheMax As Double
TheMax = WorksheetFunction.Max(Range("A1:A65536"))
MsgBox TheMax + 1

Sayın cetvel

eğer amacınız otomatik sıra numarası vermek ise örnek dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Sayın Gökhan Polat,

Eklediginiz deneme sheetinde su sekilde bir deneme yaptım,

A17 ye 20 yazdım sheet1 e geri döndüm UserFormu aç dedim Ürün ekle dedigimde Enson No esasen benim verdigim no idi yani A17 dekiydi o ise gitti A:B satırlarını kontrol etti ve enson nosu A:B sutunlarındaki satırlarda hangisi ise onu ele alarak maximuma +1 yaptı..

Kaldıki arkadaş sadece Form açıldıgında Sayfa2deki enson kayıtnosunu textboxa +1 olarak getirtmeyi istemektedir..sanırım siz yanlış anladınız..veya ben yanlış anladıgım..ben anladıgım kadarının kodunu aşagıda yazdım

Private Sub UserForm_Activate()
Dim TheMax As Double
Sheets("Sayfa2").Select
TextBox1.Text = TheMax + 1
End Sub

Sayın Gökhan Polat,

Eklediginiz deneme sheetinde su sekilde bir deneme yaptım,

A17 ye 20 yazdım sheet1 e geri döndüm UserFormu aç dedim Ürün ekle dedigimde Enson No esasen benim verdigim no idi yani A17 dekiydi o ise gitti A:B satırlarını kontrol etti ve enson nosu A:B sutunlarındaki satırlarda hangisi ise onu ele alarak maximuma +1 yaptı..

Kaldıki arkadaş sadece Form açıldıgında Sayfa2deki enson kayıtnosunu textboxa +1 olarak getirtmeyi istemektedir..sanırım siz yanlış anladınız..veya ben yanlış anladıgım..ben anladıgım kadarının kodunu aşagıda yazdım

Private Sub UserForm_Activate()
Dim TheMax As Double
Sheets("Sayfa2").Select
TextBox1.Text = TheMax + 1
End Sub

ben sadece amacın ne olduğu konusunda takıldım eğer en büyük değerin 1 fazlası textboxda görüntülenecek ve bu değer sayfa2 de ilgili yere aktarılacaksa , o halde otomatik sıra numarası verilmesi gerekiyor diye düşündüm

"teşekkür ederim
bir de bu sıra numarasını sayfa2 nasıl aldırabilirim"

Burada kopuyor zaten olay...esasen baştan dogru anlamışsın ama sonradan arkadaş yanlış aktardım textboxa sayfa2 dekini nasıl aldırabilirim demiş...hoş arkadaş ortada yok ama:)

Sheet içindeki Textbox'a sıra numarası verme (Yardım Lütfen)

aşağıdaki gibi deneyiniz,

Kod:
End Sub

Merhaba üstadlar,

Bütün forumu hatta google yedim bitirdim ama bir türlü sheet içindeki textbox da nasıl sıra numarası verilir bir türlü bulamadım.

Yukarıdaki kod userform'da işe yarıyor ama sheet içindeki Textbox olunca bu kodu neyin altına yapıştırmalıyım bulamadım.

Lütfen belki sizin için çok kolaydır ama ben sormamak için 1 haftadır arıyorum bulamadım deliricem.

Teşekkürler

Ekteki dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Geri