• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox İle Çalışma Sayfası Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Professional Türkçe 32 Bit
Ekteki çalışmamdan anlaşıldığı gibi UserForm üzerindeki Kişi Ekle butonu ile kişi eklemek istiyorum. ANASAYFA isimli çalışma sayfasının kopyasını oluşturarak ismini TextBox ile belirlemek istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.
KİŞİ EKLE UserFormunun kod bölümüne aşağıdaki kod'u ekleyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1 <> "" And ComboBox1 <> "" Then
    Sheets("ANASAYFA").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
    Sheets("ANASAYFA (2)").Name = TextBox1.Value
    Sheets("ANASAYFA").Activate
    TextBox1 = ""
    ComboBox1 = ""
    ComboBox2 = ""
End If
End Sub

Sayfa kontrolü yapabilir miyiz. Aynı isimde başka sayfa varsa uyarı vermeli ve sayfa eklemesin. " Samet GÜLER adında başka sayfa var. Farklı bir isim giriniz."
Tamam ve İptal butonu olsun. İptal tıklanırsa ANASAYFA UserForm a dönsün. Tamam tıklanırsa imleç Ad Soyad TextBox1 içinde bulunsun.
TextBox1 verisi yeni eklenen sayfanın D5 hücresine,
ComboBox1 verisi D6 Hücresine,
ComboBox2 verisi D7 hücresine aktarılsın.

Vermiş olduğunuz kod ile Eğer aynı isimde var ise hata veriyor ve Sayfayı numaralandırarak yinede ekliyor. Yeniden farklı bir isimde sayfa ekle dediğimizde bu sefer hata vermeden sayfayı ekliyor ama numaralandırılmış sayfada ekiyor.

Son düzenleme:
MErhabalar sizden bir ricam olacak ben ekli dosyada üstteki karelere süzme butonu yapmak istiyorum bilgi girerek araştırdım ama birtürlü makro yazmayı bilmediğim için yapamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Otomatik Alfabetik Sayfa Sıralaması Yapma

Çok Teşekkür Ederim Hocam.

1- Eklenen Sayfaları ALFABETİK OLARAK sıralama yaparak eklemesi lazım. Yani anlık olarak sıralama yapmalı.

2- ANASAYFA KİŞİ EKLE butonuna ile kişi eklendikten sonra "İlaç Bilgileri Girilecek mi?" Evet Hayır diye sorsun. Eğer Hayır tıklanırsa ANASAYFAYA dönsün. Evet tıklanırsa Sayfanın Formatına uygun olarak her saat aralığının kenarlıklarına dikkat ederek ve en küçük saat en üstte olacak şekilde giriş yapılmalı. İLAÇ EKLE UserFormu çalışacak. Örnek Resim Ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
1.isteğiniz tamam.
2.isteğinizi anlamadım. (aslında birazda bana ters geldi.)
Çok basit ilave vs. işlemlerini neden ayrı ayrı userformlarda yapıyorsunuz.?
Diyelim ilaç ekleyeceksiniz yada sileceksiniz. Bunun için;
Sayfayı görmeniz gerekir. Bunun yerine bir kişi seçtiğiniz anda tüm bilgileri userforma getirseniz, ve tüm işlemleri burda yapsanız daha uygun olmaz mı?

Neyse sonuç olarak kullanıcı sizsiniz. sayfaları sıralama işlemi ile ilgili dosya ekte.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Sayın muygun hocam. Çok haklısınız dediğiniz gibi yapabiliriz. Ben sizin gibi düşünemedim. Dosyanın en son güncel halini ekledim. Bunun üzerinden gidebilir miyiz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Galiba aynı noktadasınız.
Farklı bakış açısını göstermek adına ekteki uygulamayı yaptım.
İlk sayfada hemen hemen yapılacaklar bitti. (belki bir butonla userform yazdırılabilir. Artık onuda siz uygularsınız.)
Bu dosyada (eğer eski userformunuzu kullanacaksanız) alıntı yapabileceğiniz birçok kod var.
(örn:sayfa adlarını listboxta gösterme , çift yada tek tıklama ise veri alma vs. vs..)

Formu açtığınızda mevcut hastalar başlığının altındaki Listbox'ta verilere tek tıklayarak hastaya ait verileri diğer listboxlara alabilirsiniz.
ilaç adı girmeden sayfa oluşturacaksanız adı soyadı girip SAYFA AÇ butonuna basın.
İLAÇ KAYDET butonu ile (sayfa oluşmamış olsa dahi) ad soyad , saat ve ilaç adı girerek ilaç giriş yapabilirsiniz.
İlaç silmek (hangi saatteki ilacı silmek istiyorsanız) saatleri altındaki listbox'ta veriye çift tıklayın ve İLAÇ SİL butonuna basın.
sayfayı silmek için ad soyad kısmına sayfa adını yazın SAYFAYI SİL butonuna basın.

Umarım Faydalanacağınız kodlara ulaşmış olursunuz.
İyi çalışmalar.

Not: Aynı konu için yeni kayıt açmanız gereksiz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Aklınıza fikrinize sağlık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri