• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox içindeki kelime sonuna atlama

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Herhangi bir textboxda yazı yazdık. Örneğin ; "İSTANBUL"
Sonra değiştirmeye karar verdik, kursörü "İ" nin başına alıp yazdığımda ilk harfi yazıyorum daha sonra kursor L'nin sonuna kayıyor. Bunu yok etmenin bir yolu varmı textbox özelliklerinden...

Merhaba

Herhangi bir textboxda yazı yazdık. Örneğin ; "İSTANBUL"
Sonra değiştirmeye karar verdik, kursörü "İ" nin başına alıp yazdığımda ilk harfi yazıyorum daha sonra kursor L'nin sonuna kayıyor. Bunu yok etmenin bir yolu varmı textbox özelliklerinden...

Boş bir userform a Textbox ekleyince. Dediğiniz gibi bir durum oluşmuyor.
Textbox ın Change kodunu kontrol edebilir mi siniz.

Textbox1 içinde büyük harf kullanılmasını istediğim için aşağıda kodu ekledim. Lakin CapsLock kapalı bahsettiğim atlama olayını yapıyor. Capslock açık iken herhangi bir problem yok

Eklediğim dosyasyı Capslock açık ve kapalı şekilde deneyebilirmisiniz

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
TextBox1 = StrConv(TextBox1, vbUpperCase)
End Sub

Ekli dosyalar

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Farklı bir yöntem olarak CAPSLOCK ON zorlaması işinize yarayabilir.
Test edildi.

Kod:
Private Declare Function GetKeyState Lib "user32" (ByVal nVirtKey As Long) As Long

Private Function GetCapsLockKey() As Boolean
GetCapsLockKey = GetKeyState(vbKeyCapital)
End Function

Private Sub TextBox1_Change()
   If Not GetCapsLockKey Then CreateObject("Wscript.Shell").SendKeys "{CAPSLOCK}"
End Sub

Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal KeyAscii As MSForms.ReturnInteger)
End Sub

Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
End Sub

Private Sub TextBox1_KeyUp(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
End Sub

Private Sub TextBox1_Enter()
End Sub

Geri