• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox içerisine yazılan metni okuma

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 Tr
merhabalar. Düzenlediğimi excel sayfasında bulunan textbox2 içerisine yazılan metni değişken olarak alıp farklı yerlerde kullanmak istiyorum. Kod içerisine şöyle bir satır ekliyorum fakat olmuyor.

Sub abc()

deg= textbox2.text

End Sub

ikinci bir sorum ise textbox a bir şeyler yazıldıktan sonra enter a basılınca bir diğer textbox a geçilmesini sağlamak. Bunu nasıl sağlayabilirim ?

Merhaba,

Nesneye yazılan veriyi tüm kitapta kullanmak için PUBLIC bir değişken tanımlamalısınız...

Boş bir modüle aşağıdaki kodu yazın.

Kod:
Public deg

Bu koduda nesnenin bulunduğu sayfanın kod bölüme uygulayın. Nesneye birşey yazıp ENTER tuşuna bastığınızda diğer nesneye geçiş yapacaktır.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
    deg = TextBox1
End Sub

Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
    If KeyCode = 13 Then TextBox2.Activate
End Sub

merhabalar, öncelikle cevap için teşekkür ederim.

Deg i tanımlayınca farklı bir sub içerisinde kullanmak gerekirse nasıl yapacağız? deg değerini kullanana bir makro yazmak istiyorum.

Merhaba,

PUBLIC olarak tanımladığınız değişkeni başka prosedür içinde kullanabilirsiniz. Örnekteki gibi TextBox1 içine veri girdikten sonra kullanmak istediğiniz prosedürü çalıştırın. Değişkenin aldığı değeri görebilirsiniz.

merhabalar, öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

İşlemler bitince bilgi girdiğim textboxları temizlemesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

merhabalar tekrar,

başka bir mesajınızda cevabı buldum.

Aynı modülde hatta private sub ile bir sub açtım. ve ana sub da da call ile bu private sub ı çağırdım.

Sheets("Sayfa adı").textbox1=""
yaparak temizleme işlemini tamamladım.

Cevap ve bilgi için teşekkür ederim.

Geri