• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox içeriğini formüle bağlama

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
Merhabalar,
Bir userform'daki textbox içeriğini Vlookup formülüne bağlamak istiyorum.
Yani;

TextBox1.Value = Vlookup(karsilama.combobox1 içeriği ;'C:\Users\arşiv\[müşteri_kayıtları_V1.2.xlsm]müşteri_listesi'!$J$2:$AI$19999;21;0))

haline getirmek için bu satırı nasıl yazmam gerekiyor yardım eder misiniz.

Aşağıdaki şekle getirdim ancak ne hata alıyorum ne de textbox1'e vlookup gereği getirmesi gereken değeri getiriyor.
Hatası nerede yardımcı olur musunuz?

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()

Dim MyLookup As Range
Set MyLookup = Workbooks("C:\Users\LPR-Office\Lupora\arşiv\[müşteri_kayıtları_V1.2.xlsm").Worksheets("müşteri_listesi").Range("$J$2:$AI$19999")
TextBox1.Value = WorksheetFunction.VLookup(karsilama.ComboBox1.Value, MyLookup, 20, 0)

End Sub

Merhaba.

Aşağıdaki kod'u dener misiniz? Bununla sonuç almanız lazım.

Combobox1 değiştiğinde işlem yapar.
Combobox'taki değer müşteri_listesi sayfası J sütununda yoksa TextBox BOŞ olarak görüntülenir, varsa istenilen işlem gerçekleşir.
.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Private Sub ComboBox1_Change()[/COLOR][/B]
    TextBox1 = Evaluate("=IF(COUNTIF('C:\Users\arşiv\[müşteri_kayıtları_V1.2.xlsm]müşteri_listesi'!J2:J19999," & _
                        [B]karsilama.ComboBox1[/B] & ")=0,"""",VLOOKUP(" & [B]karsilama.ComboBox1[/B] & _
                        ",'C:\Users\arşiv\[müşteri_kayıtları_V1.2.xlsm]müşteri_listesi'!J2:AI19999,21,0))")
[B][COLOR="Blue"]End Sub[/COLOR][/B]

Ömer bey ilginize teşekkürler. Şimdi şöyle söyleyeyim.
Yapmaya çalıştığım şey ekli resimdeki gibi, bir userform'da combobox'a getirdiğim ismin bazı bilgilerini vlookup ile textbox'da göstermeye çalışıyorum.

verdiğiniz kodları combobox'a mı yoksa textbox'a mı eklemem gerektiğini bilemedim. combobox'a ekledim, hata mesajı aldım.

Ekli dosyalar

• 2017-09-06_143922.jpg
    2017-09-06_143922.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 3
Sorular ekran görüntüsü veya sadece açıklama yazılarak sorulunca,
böyle hem gereksiz yazışmalar oluyor hem de sonuca ulaşmak zorlaşıyor.

Sorunuzu, ekran görüntüsü yerine gerçek belgenizin bir örneği üzerinden sorarsanız,
(userform'lar ve kullanılan kodlar/formüller içerisinde olacak şekilde)
alternatif cevaplar da alabilirsiniz ve daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Ben veya başka bir üye mutlaka cevap yazacak ve sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
.

uyarınızda haklısınız Ömer bey.
örnek dosya(lar) ektedir.

form'daki combobox verilerini (müşteri güncelle butonu ile) liste isimli dosyadan, müşteri_listesi sayfasından alıyor.

textbox1'de vlookup fonksiyonu ile örneğin 3. alan olan adresi getirmeye çalışıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.

İki belge aynı dizinde ise etrafından dolaşarak da olsa aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod karsilama isimli userformdaki Combobox'a aittir.
Alınmak istenilen bilginin müşteri listesi belgesinin K sütunundaki bilgi olduğunu varsaydım.
İsteğiniz başka bir sütundaki bilgi ise kırmızı renklendirdiğim K harfini istenilen sütun adıyla değiştirin.
.
Kod:
[B]Private Sub ComboBox1_Change()[/B]
[L1].Formula = "=[liste.xlsx]müşteri_listesi![B][COLOR="red"][SIZE="4"]K[/SIZE][/COLOR][/B]" & ComboBox1.ListIndex + 2
TextBox1 = [L1]: [L1] = ""
[B]End Sub[/B]

Ömer bey çok teşekkür ederim.
Saygılar.

Kolay gelsin.
.

Geri