• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox değerini kopyalamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Barons
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
merhaba

Userformda mevcut textbox içindeki değerini kopyalamak ve bu değeri word yada google da arama yapacak şekilde yapıştırmak istiyorum.Aslında clipboarda kopyalamak desek daha doğru olur.

denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler

Merhaba.

Kullandığınız UserForm'a ekleyeceğiniz bir CommandButton için aşağıdaki kod'u kullanabilirsiniz.
CommondButton'un numarasına dikkat ediniz.
Görüntülenen MsgBox'u, tabiki iptal edebilirsiniz.
.
Kod:
[B]Private Sub CommandButton[B][COLOR="red"][SIZE="4"]1[/SIZE][/COLOR][/B]_Click()[/B]
Set brn = New DataObject
    If TextBox1 <> "" Then
        brn.SetText TextBox1.Text
        brn.PutInClipboard
[COLOR="blue"]        MsgBox "TextBox'a yazılan: " & TextBox1.Text & vbLf & _
            "kopyalandı, başka uygulamalara yapıştırabilirsiniz."[/COLOR]
    End If
[B]End Sub[/B]

Süpersiniz..Çok teşekkür ederim çok net bir çözüm olmuş..dün 3 saat uğraştım sağdan soldan bir çok kod denedim ama olmamıştı...
Allah işinizi,rızkınızı herşeyinizi kolay eylesin

Hocam olmad ya
paste dediimde yle 2 kare karakter kyor.
&#65535;&#65535;

Deneyiniz.
Kod:
Range("A1").value = textbox1.value

Ben oluşturduğum bir UserForm (1 textbox, 1 Commandbutton) üzerinden denediğimde;
TextBox'a, SAYISAL ve/veya METİNSEL veri girişi yaparak denediğimde sorun görmüyorum.

İsterseniz örnek belge yükleyin onun üzerinden bakılsın.
.

merhaba

Userformda mevcut textbox içindeki değerini kopyalamak ve bu değeri word yada google da arama yapacak şekilde yapıştırmak istiyorum.Aslında clipboarda kopyalamak desek daha doğru olur.

denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler
Alternatif:
Kod:
With TextBox[COLOR="Red"][B]..[/B][/COLOR] 'Textbox un adını doğru yazınız (noktalı yer).
    .SetFocus
    .SelStart = 0
    .SelLength = (Len(.Text))
    .Copy
End With
Böylece textbox içeriği clipboard a yapışmış oldu. Sağ tık >> yapıştır veya Ctrl + V ile dilediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Antonia hocam çok teşekkürler...kod sorunsuz çalışıyor...Elinize sağlık...Bizlere karşılıksız yapılan bu yardım için Rabbimde sizlere Rızık kolaylığı,sıhhat afiyet huzur versin

yardımcı olmak isteyen herkesede tekrar teşekkürler

Yardım ettiğimiz insanların sonucu (olumlu-olumsuz) paylaşması bile bize yetiyor. Güzel dualarınız cümlemize gelsin. Sağolun. (Antonio)

Son düzenleme:
Geri