• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox da sayı formayı sorunu

Arkadaşlar 1.sorunum Textbox ta toplama yapıyorum ama sayı formatının tl ye uygun olarak sayının sonunda ondalık çift basamaklı olsun istiyorum.2.sorunum textbox a yazılan veriyi hücreye yazdırıyorum fakat formata uygun olmadığından sanırım toplamaya eklenmiyor yapmıyor.Örnek ekledir.

Ekli dosyalar

kodu aşağıdaki gibi değiştiriniz.

[b2] = Val(TextBox8)

textboxta küsurat için virgül değil nokta kullanınız.

Eklediğim resme bakınız.

Ben dosyanızı indirdim,
Kodları aşağıdaki hale getirip,

Private Sub TextBox8_Change()
[b2] = Val(TextBox8)
End Sub

Private Sub TextBox16_Change()
[b3] = Val(TextBox16)
End Sub

Private Sub TextBox24_Change()
[b4] = Val(TextBox24)
End Sub

textboxlara sayıları küsurat ayracını nokta şeklinde kullanarak giriş yaptım sorun yok.

Ekli dosyalar

• küsurat.jpg
    küsurat.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 14
Tşk ederim uğraştığın için fakat benimkinde sayı sonun çift sıfır ekliyor sürekli küsüratı almıyor neden olabilir?Hücre biçimlendirmeden olmuyor

bendeki dosyayı gönderiyorum

B8 hücresindeki toplam; form kodu üzerinden toplam alınmış hali.

B7 deki ise sizin toplam formülüyle toplanmış halidir.

Ekli dosyalar

inan kafayı yiyeceğim o userformdaki küsüratları göstermiyor farklı olan ne anlayamadım?

Benim gönderdiğim ekteki belgede de mi aynı sorun var?

Başka bir excel dosyasında sadece formüllerle hesaplama yaptığınızda da aynı sorun var mı acaba?

Evet başka bir sayfa açtım oradada aynı sizce hangi ayarlardan kaynaklanıyor.Userformda sonuç çıkıyor ama hücreye yazarken tam sonucu vermiyor.Daha doğrusu ,00 var ama küsürat yazmıyor.Sanki tamsayıya tamamlama gibi.

Merhaba,

Val yerine CDbl yazmanız gerekir. Yalnız Cdbl kullandığınız için boş hücrelerin kontrolüde gerekir. Aksi durumda boş bırakınca hata alırsınız.

Yine sayfaya yazarken;

[b2] = TextBox8 bu şekilde değil, [b2] = CDbl(TextBox8) gibi yazmanız gerekir.

.

Geri