• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox' da geçici metin oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! Herkese selam ile.. UserForm üzerinde yer alan bir TextBox1' e;

Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm1.TextBox1.Text = "Tescil Numarasını Giriniz..!"
End Sub

kod ile, uyarıcı veya hatırlatıcı mahiyette bir bilgi girilmiş olsun..

Ancak; girilen bilgi değil de, sadece söz konusu geçici metin biraz daha soluk gözükmesi için gri renkte olsun istersek nasıl yaparız.. ve textBox1' e tıkladığımız zaman da metnin silinmesi lazım..

Saygıdeğer Arkadaşlar..! Herkese selam ile.. UserForm üzerinde yer alan bir TextBox1' e;

Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm1.TextBox1.Text = "Tescil Numarasını Giriniz..!"
End Sub

kod ile, uyarıcı veya hatırlatıcı mahiyette bir bilgi girilmiş olsun..

Ancak; girilen bilgi değil de, sadece söz konusu geçici metin biraz daha soluk gözükmesi için gri renkte olsun istersek nasıl yaparız.. ve textBox1' e tıkladığımız zaman da metnin silinmesi lazım..

Merhaba Userform üzerinde textboxa tıklayınca VBE bölümünde Properties-Özellikler penceresi var ordan "Forecolor" seçip "Palette" bölümünden metin rengini seçerseniz eğer istediğiniz gibi soluk görünür textbox1 deki girilen değer.Palette'den aşağı doğru 3.sıradaki renk mesela soluk görünüyor.Diğer dediğiniz tıklayınca metin silinsin demişsiniz onu ben de bilmiyorum.

Merhabalar,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Not : Eğer projenizde bu şekilde gösterilecek fazla sayıda TextBox varsa, ayrı bir Class tasarlamak daha verimli olacaktır.

.

Ekli dosyalar

Sayın Ferhat hocam..! istediğim gibi oldu, gerek verdiğiniz bilgi ve gerekse eklediğiniz örnek için ziyadesiyle teşekkür ediyorum, elinize ve bilginize sağlık, hoşça kalınız..

Geri