• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox da en alt satırı görme

Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle iyi günler arkadaşlar, siteniz yeni kullanıcı olabilirim. Ama uzun süredir sitenizi takip ediyordum. Bana her seferinde çok yardımcı oldu. Emeğinize sağlık.

Benim sorum, textbox'a gelen veriler, bir süre sonra textbox'ı dolduruyor. En alt satırda yazan verileri, elle kumanda etmeden, bir makro aracılığı textbox ın en alt satırını nasıl görebilirim?

TextBox1.Text = Range("A65536").End(3).Row

Kırmızı olanları sana uygun ayarla..

Range'in içini neye göre ayarlıycam? Eğer hücrelerdeki yazdığım metinler ise, rakama çeviriyor.

SonSatır = Range("A65536").End(3).Row

Bu kod A sütununda son dolu satırı bulur
A yerine B yazarsanız B sütununun son satırını bulur.

Hangi TextBox sa yüklemek istiyorsanız, SonSatır yerine onun adını yazın.

Yani TextBox1.Text yada TextBox2.Text gibi

TextBox1.Text = Range("A65536").End(3).Row
veya
TextBox2.Text = Range("A65536").End(3).Row

Hmm teşekkür ederim ama Ben sayfa içindeki son satırı değil, textbox içindeki son satırı texbox daki kaydırma çubuğunu kullanmadan görmek istiyorum. Bunun için gerekli pratik yol lazım. Saygılar

Hmm teşekkür ederim ama Ben sayfa içindeki son satırı değil, textbox içindeki son satırı texbox daki kaydırma çubuğunu kullanmadan görmek istiyorum. Bunun için gerekli pratik yol lazım. Saygılar

Örnek dosyanızı Buraya yada benzeri bir yere yükleyip linkini yazabilirsiniz. Sorununuz daha çabuk sonuç alabilir. Sanırım siz listbox taki son satırdan bahsediyorsunuz. Onun için dosyanızı görmek lazım.

Geri