• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox ' a yazılanı kayıt etmek / Silmek / Düzenlemek / Önizlemek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Kayıt Programı

adszi.JPG

Arkadaşlar Merhaba ;

Excel ile geliştirmek istediğim bana yardımcı olacak bir uygulama yapmak istiyorum. Uygulamanın gerekliliği aşağıdaki yönde olacak.

Yabancı müşterilerilerin farklı sigortaları var ve farklı ülkelerde değişik prosedürlerde çalışıyor. Ve bu sigortalara ait kartları var. Bende bu bilgiler dosya halinde ve müşteri geldiğinde bunları arayıp bulmak zorlaşıyor. Bunların hepsini kayıt ederek arama yaptığımde değişik kriterlere göre yada kaydettiğim bilgilere göre bana bunları göstermesini sağlamalı.

Aşağıdaki Ana Başlıktaki Bilgileri Kayıt / Düzenleme / Görüntüleme / Silme

Ülkesi
Bağlı Olduğu Sigorta Şirketi
Sigorta Şirketi
İstenilen Belgeler
Sigorta Belgesi (Bu Kısmı scan olarak alma imkanımız olursa daha iyi olur yada pdf jpg olarak yüklenebilir.)

Örneğin
Ülkesi : Belçika
Bağlı Olduğu Sigorta Şirketi : X Şirketi
Sigorta Şirketi : X Şirketi
İstenilen Belgeler : 2 Adet X 1 Adet X
Sigorta Belgesi (Bu Kısmı scan olarak alma imkanımız olursa daha iyi olur yada pdf jpg olarak yüklenebilir.)

Kaba Taslak Bir Görüntü Örneği Ekledim Arkadaşlar.Görüntüle dediğimizdede Hepsini normal bilgi amaçlı gösteren bir sayfa açılabilir. Kaydederkende kaydettiğimiz değerlere göre arama yapabilirsek güzel olur. Örneğin bir ülkenin altına hangi sigortayı kayıt ediyorsak o sadece aranırken o ülkede çıkarsa bunu gurplandırabilirsek güzel olur.

Arkadaşlar Aynı zamanda benzer bir çalışmada buldum istediğim bu çalışmayı örnek resimdeki hale getirmek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar Aynı zamanda benzer bir çalışmada buldum istediğim bu çalışmayı örnek resimdeki hale getirmek.

Merhabalar

Arkadaşlar tam 4-5 gündür kaç defa konulara yazdım yardımcı olmaları için arkadaşlara mesaj attım bir yol istedim hayalet gibi forumda geziyorum. Neler yapıldığını görüyorum. Birsürü örnek ekledim neden kimse yardımcı olmuyor. Ben engellendimde haberimmi yok :)

Arkadaşımız daha önceden tamda istediğim gibi bir örnek program yapmış bu programın istediğimden farkı içeriği onlarıda yukarıda belirttim lütfen yardımcı olun bu benim işim için çok önemli.

Ekli dosyalar

yav arkadaş bu nasıl iş 5 gündür gece gündüz yazıyorum kimse mi yardım etmez.

Vardar07 baktım ama bir türlü yapamadım yeniyim excelde. Ondan sizin yardımlarınızı istiyorum.

Merhaba,

Forumdaki iki örneği alıp bana yardımcı olun diyorsunuz. En azından dosyanızı excel formatında hazırlayıp (sayfa yapısı ve başlıkları+userform olarak) foruma ekleyin. Her şeyi bizlerden bekliyorsunuz. Hepimiz iş güç sahibi kişileriz. Vaktimiz olduğunca destek olabiliyoruz. Ayrıca sizin yaptığınız gibi projenin tamamını yaptırmak istediğiniz için kimse konuya el atmak istemiyor. Zaten forumda istemiş olduğunuz konuların tamamı işlenmiş durumda. Bizlerin beklentisi biraz bu konuları inceleyip kendinizi geliştirmenizdir. Aksi durumda burası proje tamamlama forumu değildir. İyi niyetle destek vermeye çalışıyoruz.

Umarım açıklamalarımı yanlış anlamazsınız.

Korhan bey
Formu oluşturdum tam istediğim gibi tam ekran çalıştırma ve ufak tefek komutlara çalıştım ama kayıt ediyorum formuüller tekrar açtığımda ne gözüküyor ne de çalışıyor. Birde örneğin neredeyse son aşamasına kadar geldim formuüüllerin yerlerini değiştirin diyordu hepten gitti tüm yaptığım.

Merhaba,

Dosyanızı makro içerebilen kitap olarak kaydedin.
"xlsx" uzantısı ile kayıt ederseniz makrolarınız silinir.

tamam hocam şimdi tekrar düzenleyip dediğiniz gibi yapıp buraya koyacağım.

İlginiz için teşekkür ederim.

sizden ricam lütfen arada göz gezdirin zaman buldukça bana yardımcı olun ben bunu alın yapın demek istemedim zaten hazırladığımı ilk mesajımdaki resimdende görebilirsiniz. Daha yeniyim bende excelle işimi düzeni yapmak istiyorum bana dosyayı yapın verin demiyorum ama al şu kodu şöyle şöyle yap diyin tabi yeni başlayan birisinin anlayacağı tabirlerle çoğu kelimeler yabancı geliyor.

Merhabalar

merhabalar;

İsteğiniz üzere bir form oluşturdum bana burada adım adım yardımcı olmanızı dilerim lütfen ekteki formu inceleyip bir dönüş yapınız. İnanın bu bile 3-4 saatimi aldı çünkü yeniyim sizin desteklerinizle bunu tamamlamayı umut ediyorum.

Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhabalar

herkese iyi sabahlar ;

Sabaha kadar uğraşıp formu tamamladım az çok yönlendirmelerini baka baka yaptım. Verilerin kaydını görüntülenmesini bir türlü yapamadım birsürü konuya baktım sabaha kadar. Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan

Dilediğiniz üzere formu tasarlayıp koydum zamanının olduğunda lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Kayıt işlemi nasıl yapılacak? Form üzerindeki bilgiler hangi hücrelere aktarılacak?

Korhan Bey

Öncelikle ilgiliniz için teşekkürler.

Sigorta Kayıt formundaki bilgiler "Veriler" sayfasına kaydedilecek. Comboboxtaki verilerde parametreler sayfasından alınacak. 3 adet user form ekledim ve düzenledim. Ana sayfa userformunda görüldüğü üzere kaydettiğimiz verileri arama yapmak ve Kayıt görüntüle userformunda arama yaptığımız verinin aşağıdaki listboxta görünmesi üzerine görüntüle butonunu tıklayarak kaydettiğimiz veriyi görüntülemek.

Ayrıca excel sayfasının program çalışması esnasında görünmesine gerek yoktur. Eğer başka bir yöntem varsa onuda kulanabiliriz. Program ilk açıldığında ana sayfa görüntülenecek.

Geri