• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox a veri kaydetmek

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
iyi günler

Hücre başvurusu olmadan textbox'a nasıl veri kaydedebilirim.

[vb:1:af6d3e1ace]
TextBox1.Text = Range("A1")
[/vb:1:af6d3e1ace]

Hücre başvurusu olmadan textbox'a nasıl veri kaydedebilirim.
Sorunuzu biraz daha açarmısınız. Sayfa üzerindeki veriyi Textboxa aktarmaktanmı bahsediyorsunuz.

programlarda program sabitleri var.sabitlerin yerleri genellikle sayfa hücreleri tabii bu yerlere textboxlar ile veri kayıt ediliyor.
ben sabitleri textboxlara yazdıktan sonra kaydet dediğimde(hücreye kaydetmeyecek) verinin textboxta kalmasını programın textboxa kaydedilen bu verileri okuyarak işlem yapmasını istisyorum.

Merhaba
TextBox1.Text=15
kodu ile TextBoxa değer atayabilirsiniz.Verdiğiniz değerin userformun kapanıp açılması ile kaybolmaması için bu kodu ya userformun ınatilize olayına yazın yada propirties penceresindeki Text kısmına yazın.İyiçalışmalar.

sayın class37 verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
ancak kullanıcılar kod yazma bölümüne giremiyeceğinden belirttiğiniz şekilde kayıt etmek mümkün değil.
başka bir çözüm gerekiyor.

[vb:1:b8663b0e91]
Public veri as string
Private Sub cmdKaydet_Click()
veri = textbox1.text
Form.Hide
End Sub
Sub Form_Initialize()
textbox1.text = veri
End Sub
[/vb:1:b8663b0e91]

mı acaba :D

Textboxa yazdığınız veriyi kalıcı hale getiremezsiniz. Ã?rneğin static komutunu kullanarak bu veriyi dosya açık olduğu müddetçe sabit tutmanız mümkündür. Ama dosyayı kapatıp açtığınızda bu verinizde silinecektir. Bu sebeple en iyi yol veriyi gizli bir excel sayfasına yazdırıp oradan tekrar okumaktır. Eğer aynı dosyada istemezseniz, veriyi örneğin bit txt dosyasına kaydedip oradan okutabilirsiniz.

satın leventm
cevap için teşekkür ederim.
olmuyorsa olmuyordur.Canınız sağolsun.

Üstadlar textbox'a veri girip kayıt yaptırmak istediğimde kayıt yapmak istediğim hücrede aynı veri var ise ikaz etmesini istiyorum. fakat hiç bir yerde bulmadım. sitenizden personel takip 2 userformlu dosyayı indirdim ve düzenleme yaptım. çözüm bulamadım yardımcı olursanız müteşekkir kalırım.

Geri