• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox a girilen veri ile sayfadaki verileri Güncelleştirme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Arkadaşlar başından beri DEĞİŞTİR komutunu tam olarak yapamadım.Sorunum şu ; anasayfada yazılı olan Adı,Soyadı ve Plakası hücrelerini textbox larla güncelleyebiliyorum. Ancak plakanın yazılı olduğu sayfa ismini değiştiremiyorum.

Örnek verecek olursam ;
"Anasayfa" isimli çalışma sayfasında Adı:Mesut Soyadı:Taşar Plaka:34 KYT 96 yazılı bir tablom var , aynı zamanda da 34 KYT 96 isimli bir çalışma sayfasıda mevcut. Ben bu verileri listbox yardımıyla textbox lara alıyorum.Plakayı 34 ABC 96 yapmak istiyorum. Hem "Anasayfa" isimli sayfada verileri değiştirebileyim hemde 34 KYT 96 isimli çalışma sayfasının adını 34 ABC 96 olarak düzelteyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar başından beri DEĞİŞTİR komutunu tam olarak yapamadım.Sorunum şu ; anasayfada yazılı olan Adı,Soyadı ve Plakası hücrelerini textbox larla güncelleyebiliyorum. Ancak plakanın yazılı olduğu sayfa ismini değiştiremiyorum.

Örnek verecek olursam ;
"Anasayfa" isimli çalışma sayfasında Adı:Mesut Soyadı:Taşar Plaka:34 KYT 96 yazılı bir tablom var , aynı zamanda da 34 KYT 96 isimli bir çalışma sayfasıda mevcut. Ben bu verileri listbox yardımıyla textbox lara alıyorum.Plakayı 34 ABC 96 yapmak istiyorum. Hem "Anasayfa" isimli sayfada verileri değiştirebileyim hemde 34 KYT 96 isimli çalışma sayfasının adını 34 ABC 96 olarak düzelteyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Örnek dosya ektedir.

merhaba
userform'un içine bir tane daha textbox eklerseniz
bu textbox'un adı textbox4 olsun
commandbutton1'in kod bölümüne kopyalayın
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ts, kaplan
ts = TextBox3.Text
kaplan = TextBox4.Text
Sheets(ts).Name = kaplan
End Sub

İhsan bey , verdiğiniz fikir sayesinde şu kodlar işimi gördü.Teşekkür ederim.

Kod:
Dim ts, kaplan
ts = Cells(2, 4).Text
Cells(2, 4).Select
Selection.Copy
Cells(5, 5).Select
ActiveSheet.Paste
kaplan = TextBox3.Text
Cells(2, 4) = kaplan
Sheets(ts).Select
[B3] = kaplan
Sheets(ts).Name = kaplan
Sheets("anasayfa").Select
Cells(5, 5).ClearContents
Unload Me
UserForm1.Show
End Sub

Son düzenleme:
İhsan bey , verdiğiniz fikir sayesinde şu kodlar işimi gördü.Teşekkür ederim.

Kod:
Dim ts, kaplan
ts = Cells(2, 4).Text
Cells(2, 4).Select
Selection.Copy
Cells(5, 5).Select
ActiveSheet.Paste
kaplan = TextBox3.Text
Cells(2, 4) = kaplan
Sheets(ts).Select
[B3] = kaplan
Sheets(ts).Name = kaplan
Sheets("anasayfa").Select
Cells(5, 5).ClearContents
Unload Me
UserForm1.Show
End Sub

rica ederim
:yazici:

İhsan bey , konuyla ilgili değil ama merak ediyorum , VBA da yani yazdığımız kodlarda kesinlik varmıdır , mesela kodları değiştirmeden excel aynı işlemi her seferinde yaparmı , bazen hata mesajı alıyorum , sebebi ne olabilir , acaba excel in bir eşref saatimi var diye düşünmeye başladım. Aydınlatırsanız sevinirim.Saygılarımla, :)

İhsan bey , konuyla ilgili değil ama merak ediyorum , VBA da yani yazdığımız kodlarda kesinlik varmıdır , mesela kodları değiştirmeden excel aynı işlemi her seferinde yaparmı , bazen hata mesajı alıyorum , sebebi ne olabilir , acaba excel in bir eşref saatimi var diye düşünmeye başladım. Aydınlatırsanız sevinirim.Saygılarımla, :)

kodlar genelde aynı şekilde çalışır
bazen kendi pc'de olan bir ekleme yaparsın başka pc'de bu olmadığı için hata verir. birde 2007 versiyonunda yazılan bazı kodlar var 2003 desteklemez

Geri