• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox a çoklu veri alma

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar bundan önce bu konuda yardım istemiştim ama her hangi olumlu veya olumsuz bir cevap gelmedi veya soruş şeklim yanlışdı yada tam olarak anlatamadım
40 yakın personel var useformdaki textboxlara veri sayfasındaki isimlerin buraya otomatik olarak verilen gelmesini istiyroum
formdan bulduğum kadarı ile 40 a yakın textbox için makro girmem lazım tek tek bunu yapmayıp kısa makroyla bunu yapa bilmek mümkünmü acaba?

Ekli dosyalar

Verileri tek bir döngüyle ilgili nesnelere aktarmak mümkün ancak bunun için nesne adlarının ardışık bir sıra ile gitmesi çok kolaylık getirir. Örneğin, sıra noda labellar, label1,label2,label3....,label40, adı soyadı textboxları, ad1,ad2,ad3,.....,ad40 şeklinde, çalıştığı gün textboxlarıda gun1,gun2,gun3,....,gun40 şeklinde isimlendirin. Bu sırayla gittiğini kabul edersek, userformun initialize olayına aşağıdaki döngüyü yazarak sonuç alabilirsiniz.

Kod:
for a=1 to 40
controls("label" & a)=sheets("veriler").cells(a+1,"a")
controls("ad" & a)=sheets("veriler").cells(a+1,"d")
next

sayın hocam ilginize teşekkür ederim
dediklerinizi yaptım ama hata uyarısı veriyor nerede yanlış yaptığımı söyleye bilirmisiniz onu düzelterek öğrenereyim

Ekli dosyalar

Label15'i userform üzerine yerleştirmeyi unutmuşsunuz.

sayın levent hocam label15 koydum ama gene aynı hatayı veriyor.Formada bakıyorum örnek varsa bakıp düzelteyim diye

Sayın levent hocam teşekkür ederim siz sayın hocalarımız sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz hazıra konmaktansa emek harcırayarak bir şeyler yapmak daha güzel inşallah biraz daha geliştiririm bunu

Geri