• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TexBox İle Kişi Bulma İşlemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan andon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 ve Türkçe
Merhaba
Hazırladığım ve eklediğim excel sayfasında gerekli açıklamayı yaptım ancak bir kere de burda yapmak istiyorum...
Sayfaya konulan TextBoxlar yardımı ile liste içerisinde kişileri bulmak istiyorum. Yani ctrl+f gibi değil de, textbox'a herhangi bir harf girince o harf ile başlayan kişiler listelensin. textboxtaki harf silinince liste eski haline gelsin...
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.
Bir kullanıcı tanımlı fonksiyon yaparak daha fonksiyonel oldu.:cool:
Kod:
Function suz(ByVal alan As Byte, ByVal txt As String)
Range("A3").AutoFilter field:=alan, Criteria1:=txt

End Function

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.
Bir kullanıcı tanımlı fonksiyon yaparak daha fonksiyonel oldu.:cool:
Kod:
Function suz(ByVal alan As Byte, ByVal txt As String)
Range("A3").AutoFilter field:=alan, Criteria1:=txt

End Function

Teşekkür ederim Evren bey
ben istediğimi tam anlatamadığımı düşünürken siz ne demek istediğimi tahmin ederek gerekli kodları girmişsiniz bile :)
Yalnız ben şu kullanıcı tanımlı fonksiyon yapma kısmını anlamadım. Ya da yukarıda yazdığınız kodları exele girmemişsiniz.
Birde, rakam yazan kısımların başına ' işaretini hücreyi metin yapıp elle girebilioruz yalnız bunu da bir macro ile yapabilir miyiz. Mesela başka tablodan copy paste de yapsak bile sürekli metin olsa ve bu ' iaşret hep çıksa...

Hocam bu seferde başka bişey sizi yoruyorum ama...
En başta eklediğim tabloda kafa karıştırmasın diye sadece konuyla alakalı kısmını eklemiştim.
Sizin yazdığınız kodları sayfa yapısı aynı olan ancak başka kodlarında çalıştırıldığı tüm tabloya yerleştiridim. Ancak hata mesajı alıyorum. Size sormadan ben baya bi uğraştım her şeyde sormadan önce kendim halledebiliyormuyum diye ancak içinden çıkamadım maalesef.
Dosyayı ekledim. Texbox ile süzme işlemi LISTE sheet'inde ve TOPLAM_LISTE sheet'inde yapılacaktır.
Bunun yanında tabloda mükerrer kontrolü de yapmak istiyorum. Bu kontrol de şu şekilde olsun istiyorum; listede var olan kişinin tc numarasına bakarak konrol yapsın ve mükerrer sütununa ise kişi kaç kere geçiyor ise yazılsın. Örnek; 11223344556 tc nosu olan kişi 5 kere bu listede var ise mükerrer ksımında 5 yazsın. (Bu konuyu forumda daha öncede sorumuştum ancak kimseden yanıt alamadım. Forum kurallarına aykırı değildir umarım.)

Ekli dosyalar

Hocam bu seferde başka bişey sizi yoruyorum ama...
En başta eklediğim tabloda kafa karıştırmasın diye sadece konuyla alakalı kısmını eklemiştim.
Sizin yazdığınız kodları sayfa yapısı aynı olan ancak başka kodlarında çalıştırıldığı tüm tabloya yerleştiridim. Ancak hata mesajı alıyorum. Size sormadan ben baya bi uğraştım her şeyde sormadan önce kendim halledebiliyormuyum diye ancak içinden çıkamadım maalesef.
Dosyayı ekledim. Texbox ile süzme işlemi LISTE sheet'inde ve TOPLAM_LISTE sheet'inde yapılacaktır.
Bunun yanında tabloda mükerrer kontrolü de yapmak istiyorum. Bu kontrol de şu şekilde olsun istiyorum; listede var olan kişinin tc numarasına bakarak konrol yapsın ve mükerrer sütununa ise kişi kaç kere geçiyor ise yazılsın. Örnek; 11223344556 tc nosu olan kişi 5 kere bu listede var ise mükerrer ksımında 5 yazsın. (Bu konuyu forumda daha öncede sorumuştum ancak kimseden yanıt alamadım. Forum kurallarına aykırı değildir umarım.)

Süzme yapamazssınız.Çünkü fonksiyon yok.Ben oysa fonksiyon kodunu cevabımda yazmıştım.Dosyadadad standart modülün içinde fonksiyon vardı.Oysa kullanıcı tanımlı fonksiyon yaptığımı söylemiştim cevabımda size.Demek ki yazdığımız cevaplara yeterli ihtimamaı göstermiyorsunuz.
Mükerere kontrol(TC noya göre) konusunuda yaptım .Dosya ektedir.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Süzme yapamazssınız.Çünkü fonksiyon yok.Ben oysa fonksiyon kodunu cevabımda yazmıştım.Dosyadadad standart modülün içinde fonksiyon vardı.Oysa kullanıcı tanımlı fonksiyon yaptığımı söylemiştim cevabımda size.Demek ki yazdığımız cevaplara yeterli ihtimamaı göstermiyorsunuz.
Mükerere kontrol(TC noya göre) konusunuda yaptım .Dosya ektedir.
Dosyanız ektedir.:cool:

Selam Evren Hocam
Kabul ediyorum bu aralar fonksiyonel değil benim beyin db.si :D
Yine affınzıa sığınarak bi kaç şey söyleyecem. Eklediğiniz dosyada fazladan sadece buton var ama butona ait kodları göremedim bunun yanında butona tıklatınca işlem tamam uyarısı da veriyor ama mükerrer kontrolü yapmadı. Ayrıca süz işlemini de yapamadım eklediğiniz dosyada...
[Bişeyleri atlamış olabilecğeimi düşünerek iyice konrol ettim yinede atladıysam şimdiden özür :) ]

Selam Evren Hocam
Kabul ediyorum bu aralar fonksiyonel değil benim beyin db.si :D
Yine affınzıa sığınarak bi kaç şey söyleyecem. Eklediğiniz dosyada fazladan sadece buton var ama butona ait kodları göremedim bunun yanında butona tıklatınca işlem tamam uyarısı da veriyor ama mükerrer kontrolü yapmadı. Ayrıca süz işlemini de yapamadım eklediğiniz dosyada...
[Bişeyleri atlamış olabilecğeimi düşünerek iyice konrol ettim yinede atladıysam şimdiden özür :) ]

Benim yoladığım dosyadan bahsedersek.
C sütunundaki textboxa 5 yazın ve sonucu gözlemleyin.
Süzme işlemi gerçekleşiyor.
mükerer konusunda gerekli düzenlemeyi yaptım.Bir mükererer tc no ekleyerek konrtol edebilirisiniz.
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Evet haklısınız Hocam. TexBoxta 5 default oalrak gelmiş ve ben 5 yazılı haldeyken süzme yapınca haliyle olmamış ve düşünememeişim.
Mükerrer konusu ise tam istediğim gibi oldu ellerinize sağlık hocam.
İnşaallah verdikelrinizin ışığında size çok daha az şey sorarak kendimizi geliştirebiliriz.
Çok teşekkür ederim

Evet haklısınız Hocam. TexBoxta 5 default oalrak gelmiş ve ben 5 yazılı haldeyken süzme yapınca haliyle olmamış ve düşünememeişim.
Mükerrer konusu ise tam istediğim gibi oldu ellerinize sağlık hocam.
İnşaallah verdikelrinizin ışığında size çok daha az şey sorarak kendimizi geliştirebiliriz.
Çok teşekkür ederim

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Ben çok oluyorum biliyorum...
şimdi sizin yapmış olduğunuz mükerrer modülün benzerini TOPLAM_LISTE shhet'i içinde yaptım ve modül çalıştı. Ancak; bu sefer süzme işlemi hata veriyor. Modülü silince yeniden düzeliyor. Tamam ben bu işin mantığını çok bilmiyorum ama yeni bir modül eklediğimde var olan kodlar neden hata verir Hocam?
Ya da ben neyi hesaba katmıyorum acaba :(
Verdiği hatanın görüntüsünü ekledim

Ekli dosyalar

• suz  hatasi.jpg
    suz hatasi.jpg
    88.4 KB · Görüntüleme: 11
Ben çok oluyorum biliyorum...
şimdi sizin yapmış olduğunuz mükerrer modülün benzerini TOPLAM_LISTE shhet'i içinde yaptım ve modül çalıştı. Ancak; bu sefer süzme işlemi hata veriyor. Modülü silince yeniden düzeliyor. Tamam ben bu işin mantığını çok bilmiyorum ama yeni bir modül eklediğimde var olan kodlar neden hata verir Hocam?
Ya da ben neyi hesaba katmıyorum acaba :(
Verdiği hatanın görüntüsünü ekledim
Bir makrodan veya fonksiyondan bir modül içinde ancak bir tane olmalıdır.Sanırım burada hata var.:cool:

Evet ama fonksiyon standart modülde o nu başka çoğaltamdan bütün işleriniz de kullanabilirsiniz.
Sayfa modülü içinde ve diğer modüller içinde geçerli kural:bir sub prosedürden bir tane olamalı.Yani ayni adla 2 tane sub prosedür kullanmayın.
Bu bilgiler ışığında çalışmanızı tamamlayabilirsiniz..:cool:

Evet ama fonksiyon standart modülde o nu başka çoğaltamdan bütün işleriniz de kullanabilirsiniz.
Sayfa modülü içinde ve diğer modüller içinde geçerli kural:bir sub prosedürden bir tane olamalı.Yani ayni adla 2 tane sub prosedür kullanmayın.
Bu bilgiler ışığında çalışmanızı tamamlayabilirsiniz..:cool:

Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ışığında deneyeceğim...

Geri