• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Test oluşturmada kullanılacak şıklar

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar,

Okulda yapacağım sınav için. bir excel dosyası oluşturmak istiyorum fakat,
Şu şekilde tarif edeyim.

Mesela 40 adet soru var.
Her soruda A,B,C,D Şıkları mevcut.
Testi yaptığımda her Şıkkın bir sayı değeri olmasını istiyorum mesela, A=1,2 PUAN B=2,3 PUAN gibi.

Her hangi bir formül önerisinde bulunabilirmisiniz.

Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosya ekleyiniz.
Test nasıl yapılıyor
A yada B cevabı verildiğini nereye nasıl yazıyorsunuz.
Sayısal değerleri neye göre tanımlayalım (Doğru ise sayısal değer mi?)
Dosyanız üzerinde örnekleme yapın ne istediğinizi belirtirseniz
Cevap almanız daha kolay olur..

Mustafa Abi Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. dosyayı ilk mesaja ekledim abim bu dosya üzerinde benim manuel gireceğim a b c d şıklarına değer atamam gerekli sadece. örneğin A yazdığımda sorunun değeri gelecek.

Kardeşim ben 2003 kullanıyorum
Dosyanı xls uzantılı olarak yüklersen bakabilirim.

xlsx değil sadece xls 2003 olacak

Hocam dosyanıza baktım
Ancak ne istediğinizi tam anlayamadım.
Öğrenci isimlerinin karşısında 1 de 40 a kadar hücreler var
Anladığım kadarıyla bu hücrelere verileri elle giriyorsunuz.
A-B-C-D şıkları derken şıklar nerede ?
Acaba siz hücrelere A-B-C-D gireyim rakamsal değere dönüşsün mü istiyorsunuz.
Birde 1 soru için A değeri ile 25 soru için A değeri aynı olması uygun mu ?
Çocuklar tüm şıkları A işaretlerse sorun ne olacak..

Yani konuyu tam anlayamadığımın işareti bu yazdıklarım..
:)

Evet Mustafa Abi ABCD gireyim rakkamsal değere dönüşsün. sadece ABCD şıklarına bir katsayı puanı atamam gerekiyor bide eğer soru doğru ise hücrenin sonuna puan olarak yansıyacak. değil ise puan olarak yansımayacak. gibi.

Dişarı çıkmam lazım e postama yollayınız.
Akşam ilgilenebilirim.
Cevap anahtarı nere de olacak
Örneğin 1. öğrencinin birinci cevabı A sizde O hücreye A yazacaksınız ancak cevap doğrumu yanlış mı nereden bilinecek. Birde cevap anahtarı oluşturmanız ve 1. soruya verdiği cevap A ise 10 puan B ise 5 Puan C ise 2 Puan D ise 0 puan Yada A ise 10 puan diğerleri ise 0 puan gibi..
Dosyanız üzerinde açıklama yapıp postama yollayınız..

Kendi kullandığım test okuma dosyası ile testlerinizi okuyabilirsiniz. Kopyala yapıştır ile kendi dosyanıza alabilirsiniz. Dosya nümerik klavyelerde çalışıyor. 1 A, 2 B, 3 C, 5, D şıkkı 4 boş şık 6 ise son şıkkı siler. Öğrenci adlarını tıklayarak öğrencinin cevaplarını işleyebilirsiniz. J2:AW2 arasına puan değerlerini giriniz. Sütun gizle/göster ile soru adedince bölümü görünür yaparsınız. Analiz sayfasında soru üzerine tıklayarak soruları doğru yanlış yapanları görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Muhammet bey şube değiştirmek için tıkladığımda verilerin silinmemesi için ne yapmam gerekiyor.

Her okuma için dosyaları ayrı ayrı kaydetmeniz gerekiyor.

Muhammet bey son bir sorum olacak,

Acaba şubeleri aynı dosya üzerinde kılmak mümkün mü ayrı dosya açmak işimi zorlaştıracak. 400 öğrencim var. yaklaşık 4 lokasyona bağlı.

Peki sonuç puanının yan tarafına bir sütün açıp orada lokasyon belirtsek, örneğin tekirdağ,çorlu,kırklareli,edirne gibi benim analizim açısından çok iyi olacaktır.
çünki lokasyon karşılaştırması yapacağım. Bunu çözebilirsek çok iyi olacak çok saolun şimdiden.

Dosya ekleyin düzenleme yapayım. Yeni bir konu açın orda açıklama yapınız.

Geri