Temel Makro Kodları

Arkadaşlar benim temel makro kodlarına ihtiyacım var. Bu kodları ve ne işe yaradıklarını bir arkadaş foruma yazar veya bana mail atarsa gerçekten çok sevinirim.

Görüşmek üzere...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
makro kodlarının listesi lazım arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
2003 TR ve
2009 STUDENT TR
Linklerin son kullanma tarihi geçmişş yaw.

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

1001 çeşit macro kotu var... hepside birbirinden temel özellikler taşır... bunları excelin kendi yardım kütüphanesinde vba dahil olmak üzere görmek ve örneklere bakmak mümkün...
ben; komplike bir site henüz bulamadım... amaca yönelik aramalara uygun siteler var... onlarda her konu için yetersiz..
internet arama motorlarına, 'excel macro' veya benzeri şeyleri yazıp gelen siteleri kontrol edin.

ben excelde; yaptığınız manuel çalışmalara; excelin nasıl bir macro yazdığını gösteren bir konu anlatayım... macrolar konusunda size fikir versin...
1.temiz bir excel dosyası açın...
2.araçlar-macro-yeni macro kaydet-tamam tıkla...
3.tekrar; araçlar-macro-macrolar-macro1 tıkla-düzenle tıkla..
4.şimdi macronun yazılacağı ortamdasın... (sub macro1()...end sub)

5. alt kısımdaki windows görev çubuğunda excel sayfası ve visual çalışma sayfası görünür... tekrar excel sayfasına dön...
6.. sayfada bir çalışma yap...ne yapalım mesela... hücrenin birine bir şey yaz... çerçeve çiz.. sonra hücreyi sil... gibi... sonra;
7. windows görev çubuğundaki visual basic tıkla... yaptığın çalışmanın macrosunu görmüş olacaksın..
dönüşümlü olarak yapacağın her çalışma macro1() .. end sub kısmına yazılacaktır...
böylece; bazı çalışmalara nasıl bir macro yazılacağını excel sana öğretmiş olacaktır...
bu yazılı macro kotları, bir butonun click olayına kopyalayıp, buton tıklanarak yapılan çalışmayı tek tıklama ile yaptırmak mümkün...
visual kısmında yardım ? bölümüüne girip buradaki macro kotlarını inceleyin derim...

temel bu olsun...