• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Telefon ve İletişim Rehberi Kod Yardımı

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
Değerli Uzman Arkadaşlar,

Daha önce sitenizdeki örneklerden yola çıkarak, kodlardan da alıntı yaparak şirketimizde kullanabileceğimiz basit bir iletişim rehberi yaptım. Bunu zaman içerisinde bir çok kez, isteklere göre revize edebildim. Ama halen VBA kodu yazmasını bilmiyorum. Son rezvize ettiği çalışma ekteki gibi olup içerisindeki kişiler ve bilgiler tamamen örnek amacıyla üretilmiştir. Kodlarda yaptığım son değişiklikten sonra kullanamaz hale geldi ve siz uzman arkadaşlardan aşağıdaki konularda yardım rica ediyorum.
1) Açılışta önce Userform açılmalı ve masa üstünde çalışan programları minimize etsin,
2)UserFormdaki minimize butonuna basılınca kendi excel dosyası açılsın,
3)Exceli X ile kapatınca UserFormda kapansın,
4)Eğer kapat butonundan kapatılırsa excel ile birlikte UserForm da kapansın,
5)Şuan excel çalışma kitabı tamamen kapanmamaktadır.
6)UserForm ve Excel minimize edilince yeni excel çalışma kitapları açılabilsin,
7)Yeni Kayıtın ardından kaydet butonuna ve Kayıt Sil butonlarına basılınca çalışma kitabı tamamen kilitlenmetedir.
Yukarıdaki düzeltmeler yapılınca bir çok kişinin rahatlıkla kullanabileceği bir çalışma olacak olup, tekrar uzman arkadaşların çok değerli yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla,
Ömer Ali ÜZÜMCÜ

LİNK
http://s6.dosya.tc/server11/hm55l6/Believin_Iletisim_Rehberi_Tararim.rar.html

Ekli dosyalar

Sayın Uzman Arkadaşlar,

Uygulamayı son iki yıl çok verimli olarak kullandım. Minimize ve maximize ile aktif tarih ve saat özelliklerini ekleyince bir çok özelliği bozuldu. Uzman arkadaşların oldukça yoğun olduklarını biliyorum ama konu ile ilgilenen var mı? acaba.

Saygılarımla.

Merhaba,
Programınızın bozulmasına neden olan öğeler, API kodları dır. Bunlar çoğu kez 32 Bit işletim sistemine göre sunulurlar. 64 bit işletim sistemine sahip bir bilgisayarda uyumluluk operasyonu yapılmazsa çalışmazlar. Ayrıca ListView öğesi kullanmışsınız, bu nesne de her bilgisayarda mevcut değildir (benim bilgisayarımda dahil).
Ben son nesne eksikliği yüzünden kodlarınızdaki hataları çok fazla irdeleyemiyorum, Ama API kodlarınızı 32-64 bit uyumlu hale getirdim. Umarım geri kalan çalışmaları düzeltirsiniz, veya bilgisyarında ListView nesnesi çalışır durumda olan biri size yardımcı olur. Düzelttiğim hali ile Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın Antonio,

Konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. VBA kodu maalesef yazamıyorum, dolayısıyla yaptığınız çalışmanız bana yardımcı olmaktan uzak kalıyor. Konuya hakim ve tam donanımlı uzman arkadaşların benim için çok değerli yardımlarını rica ediyorum.
Size ve ekip arkadaşlarınıza iyi bir hafta giçirmenizi diler, ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

Saygılarımla.
Ömer Ali ÜZÜMCÜ

Sayın Antonio,

Konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. VBA kodu maalesef yazamıyorum, dolayısıyla yaptığınız çalışmanız bana yardımcı olmaktan uzak kalıyor......

Merhaba Sayın ÜZÜMCÜ,
Umarım bilgisayarında ListView nesnesi çalışır durumda olan arkadaşlardan yardımcı olan çıkar, kodlarınızdaki aksaklıkları giderir. Ancak çalışır duruma gelse bile, API kodlarınızı 32-64 bit uyumlu çalışır duruma getirmiş olmama rağmen, ListView nesnesi kurulu bulunmayan benimki gibi bir bilgisayarda yeniden sorun yaşarsınız. ListView yerine, ListBox nesnesi tasarlanarak hazırlanmış programları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Sayın Uzman Arkadaşlar,
Destek ekibinizden Antonio bey dışında yoğunluk nedeniyle konuya ilgi gösteren olmadı, sanırım oldukca yoğunsunuz. Konuya hakim siz uzman arkadaşların aktif olarak kulladığım çalışmaya benim için son derece önem ihtiva eden yardımınızı bekliyor ve rica ediyorum.

Saygılarımla.

Sayın Uzman Arkadaşlar,

Konuyu takip eden var mı? Lütfen konu hakkında zaman ayıran varsa bir bilgi rica ediyorum.

Saygılarımla.

Sayın Uzman Arkadaşlar,

Konuya yoğunluk sebebiyle ilgi gösteren olmadığını düşünüyorum. Sizleri anlıyorum, bazen benimde önem sırasına göre koyduğum işleri tamamlamak için tahminimden daha fazla zaman harcayabiliyorum. Şu Mübarek CUMA günü hatrına konu ile ilgilenen veya ingilenecek bir arkadaş var mı?.
Tüm site çalışanlarının ve üyelerinin CUMA gününü kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Sayın Uzman Arkadaşlar,

Konuya birçok kişi bakmasına karşın yardım elini uzatan bir arkadaş çıkmadı.
Lütfen konu hakkında benim için değerli olan yardımınızı rica ediyorum.
Tüm site çalışanlarının ve üyelerinin CUMA gününü kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Geri