• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

telefon rehberi

Excel Vers. ve Dili
2016
arkadaşlar ekdeki telefon rehberinde hızlı aramada sadece ilk harf ve ilk isimle arama yapılıyor, bunu ikinci isim veya üçüncü isim veya içerir bir kelime ile arama yaptırabilirmiyiz, bu dosyaya bakarsanız sevinirmm teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Evren hocam; şifresi 1234 olan bu dosyaya bakarmısın iki gündür kimse bakmadı, burada sadece isteğim hızlı aramadan arama yaparker sadece isimden değil de, ikinci isim yada soyisim yada içerir bir kelimeden arama yapılmasını istiyorum, teşekkürler

Combobox2'nin Change olay kodunu şu şekilde değiştiriniz. Böylelikle, text kutusuna yazdığınız şey; ad soyadın neresinde olursa olsun, bulunup listelenir.

Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
    Dim rng As Range
    Dim sAdr As String

ListBox1.Clear

If Len(Trim(ComboBox2)) = 0 Then
        ListBox1.List = Sheets("veri").Range("B2:B" & Sheets("veri").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row).Value
        Exit Sub
    End If

Set rng = Sheets("veri").Range("B2:B65536").Find(ComboBox2, lookat:=xlPart)

If Not rng Is Nothing Then
        sAdr = rng.Address
        Do
            ListBox1.AddItem rng.Value
            Set rng = Sheets("veri").Range("B2:B65536").FindNext(rng)
        Loop Until rng Is Nothing Or sAdr = rng.Address
    End If

Set rng = Nothing
End Sub

Ferhat bey bu dosya Excellde kilitlenmiş sayfa koruması olmadığı halde veriler silinmiyor, ve taşınmıyor, bu nereden kilitlenmiştir. Yoksa Userformdan mı yapılmıştır. Bilgi verirmisiniz.

ferhat bey iyi akşamlar; ekdeki dosyayı siz düzenlediniz teşekkürler, cok işime yaradı ancak sadece bir sorum daha var bu dosya aynı isimden olan kayıtları yapmıyor, bunu yaptıra bilirmiyiz, teşekkürler cünkü aynı ad ve soyaddan farklı numara ve bilgi olabiliyor.

Estağfurullah, düzenlemedim sadece küçük bir kısmını düzelttim.

Bu programın nasıl kayıt yaptığını bilmiyorum. Yeni bir kaydı nasıl yaptığınızı anlatırsanız, müdahale edeceğimiz kodları belirleyebiliriz...

...

Mesela Hacı Bayram Özkan yazıyorum, bu kayıttan var diyor evet doğru var ama ikincisini yapmasını istiyorum. Yeni kayıt yapacağım zaman temizle diyorum yeni verileri yazıp Yeni kayıt diyorum.

CommandButton1_Click olay kodlarında, aşağıdaki satırları bulun ve silin...

Kod:
    For Each bak In Range("B1:B" & WorksheetFunction.CountA(Range("B1:B65000")))
        If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(ComboBox1.Value, vbUpperCase) Then
            MsgBox "Bu isimde bir kaydınız bulundu"
            Exit Sub
        End If
    Next bak

...

Ferhat bey tamam oldu ama Userformda ikinci veriyi göstermiyor. Yani aynı isimle yapılan ikinci kayıt forumda gözükmüyor ama Excelde var. Umarım size sıkıntı vermedim.

Böyle olması gayet normal ... Listbox'a tıkladığınızda, Listbox'ta yazan ismi, sayfa üzerinde arıyor .. ve bulduğu yerde de duruyor ... Yani aynı ismi 10 kere de kaydetseniz, ilk kayıt yaptığınız değeri ekrana getirecektir...

Eğer böyle olmasını istemiyorsanız, Listbox'a sadece isimleri değil; isimlerin satır numaralarını da ikinci bir sütuna almalısınız. O zaman listbox'a tıkladığınızda ilgili satır numarasına yönlendirilip, mükerrer kayıtlarda bile doğru sonuç elde edebilirsiniz.

...

Teşekkürler anladım, yani mükerrer kayıtlara 1,2,3, gibi değerler vereceğiz.

Geri