• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Telefon Rehber'i Düzenleme

eki incelermisiniz
not kaydet butonunun hiç iyi değil engel yok butona bastım direk kayıt yaptı :(

Güzel bir çalışmaya benziyor.
Geliştirilebilir mesela Ad Soyad veya Meslek başlığına tıklandığında sıralama falan yapılabilse birde açılan pencere boyutu büyültülebilse kaydırma yapmadan kullanmak için aklıma şimdilik bu kadar geldi.

İhsan Tank Hocama Teşekkürler

Sayın İhsan Tank Hocam;
Öncelikle emeğinden dolayı vaybeeee' ve size teşekkür ederim, Çok güzel ve sade bir rehber programı. Sorum şu, Başka bir Excel sayfasında çalışırken bu proğramı ve UserFormu açtığımızda çalıştığımız excel sayfası gizlenmekte ve menü çubuğundan kaybolmakta, Bu telefon programında form açıldığında önceki excel sayfasının yada kitapçığının menü çubuğunda kalması mümkünmü

Son düzenleme:
Sayın İhsan Tank Hocam;
Öncelikle emeğinden dolayı vaybeeee' ve size teşekkür ederim, Çok güzel ve sade bir rehber programı. Sorum şu, Başka bir Excel sayfasında çalışırken bu proğramı ve UserFormu açtığımızda çalıştığımız excel sayfası gizlenmekte ve menü çubuğundan kaybolmakta, Bu telefon programında form açıldığında önceki excel sayfasının yada kitapçığının menü çubuğunda kalması mümkünmü

bunu anlayamadım
biraz daha açıklama yaparsanız

Hocam diğer bir exel sayfası açıkken telefon rehberi proğramınıda açıp userformu göster dediğimiz anda ilk çalışmış olduğumuz excel sayfası kapanmakta, daha doğrusu gizlenmekte, altta bulunan araç çubuğu üzerindede görünmemekte, tekrar ilk çalıştımız excel sayfasını açmak için masaüstünden proğram adına tıklamak gerekiyor.

Hocam diğer bir exel sayfası açıkken telefon rehberi proğramınıda açıp userformu göster dediğimiz anda ilk çalışmış olduğumuz excel sayfası kapanmakta, daha doğrusu gizlenmekte, altta bulunan araç çubuğu üzerindede görünmemekte, tekrar ilk çalıştımız excel sayfasını açmak için masaüstünden proğram adına tıklamak gerekiyor.

bu dosyayı inceleyin
düzenledim istediğiniz şekilde umarım olmuştur

Ekli dosyalar

eki incelermisiniz
not kaydet butonunun hiç iyi değil engel yok butona bastım direk kayıt yaptı :(

Merhaba Ihsan Bey,
hicbir degisikligi Userform'un Kodunda göremiyorum.

Eger anlatima yardim olacak resimlerim görünmüyor yada anlasilabilmez ise, tekrardan deniyorum:

B5 den sonra yazilimin baslamasini istiyorum: Userform'un üstünde yazilan veriler sayfada B5 den sonra yazilmali.

Numaralandirmanin görünmeden kendiliginden verilmesini istiyorum: Her verilen yeni Kisiye bir numara verilmeli. Bir tek o numara sadece o kiside bulunmali. iki defa ayni numara olmamali. Mesela 6. Numara ile 9. Numara degisilebilir, ama 6. Numara sadece bütün Kisi silindiginde verilmeli ve sayfada yeri dolmali.

Umarim beni anliyabilirsiniz..
Saygilarimla iyi günler diliyorum.

Merhaba Ihsan Bey,
hicbir degisikligi Userform'un Kodunda göremiyorum.

Eger anlatima yardim olacak resimlerim görünmüyor yada anlasilabilmez ise, tekrardan deniyorum:

B5 den sonra yazilimin baslamasini istiyorum: Userform'un üstünde yazilan veriler sayfada B5 den sonra yazilmali.

Numaralandirmanin görünmeden kendiliginden verilmesini istiyorum: Her verilen yeni Kisiye bir numara verilmeli. Bir tek o numara sadece o kiside bulunmali. iki defa ayni numara olmamali. Mesela 6. Numara ile 9. Numara degisilebilir, ama 6. Numara sadece bütün Kisi silindiginde verilmeli ve sayfada yeri dolmali.

Umarim beni anliyabilirsiniz..
Saygilarimla iyi günler diliyorum.

sizin kodunuz zaten kayıt yaptığınızda otomatik sıra numarası veriyor
siz be istiyorsunuz

Numaralari (Textbox) olarak Userform'dan cikariyorum. Böylece kullanicidan tarafindan ayni No verilemez.

Ilk Kayidin B5'den sonra yapilmasi icin:

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
    Range("A1").Select
Kod:
    Range("B5").Select

Böylece dogru yaziliyor ama Listboxta veriler dogru görünmüyor.

Numaralari (Textbox) olarak Userform'dan cikariyorum. Böylece kullanicidan tarafindan ayni No verilemez.

Ilk Kayidin B5'den sonra yapilmasi icin:

Kod:
    Range("A1").Select
Kod:
    Range("B5").Select

Böylece dogru yaziliyor ama Listboxta veriler dogru görünmüyor.

merhaba
anladığım kadarı ile 5 satırdan başlıyor ise
listwiev'de orayı en baş'a alsın istiyorsunuz umarım yanlış anlamadım
eki inceleyin

Ekli dosyalar

Evet, 5. Satir ve 2. Sütun (B) den.
Tesekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Sayın İhsan Tank Hocam;
Bu sefer dediğim gibi olmuş, UserForm açıldığında diğer excel sayfası kaybolmuyor . Çok teşekkür ediyorum. İşleriniz kolay gelsin.

Listboxa tıklayınca userform uzasın dışarı tıklayınca kısalsın

merhaba
anladığım kadarı ile 5 satırdan başlıyor ise
listwiev'de orayı en baş'a alsın istiyorsunuz umarım yanlış anlamadım
eki inceleyin

Öncelikle Sayın İhsan Tank beye teşekkür ederim hazırlamış olduğu rehber için biraz üzerinde oynamalar yaptım bir yerde takıldım formun üzerinde buton var formu uzatıyor ve kısaltıyor yapmak istediğim formun üzerinde 4 adet arama kriteri var listboxlardan herhangi birine tıklayınca formun aşağıya doğru uzamasını istiyorum formun dışında bir yere tıklayınca formun daralmasını istiyorum mümkün müdür arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri