• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

telefon rehberi çalışması

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba sitede bulunan şifre ve türkiye haritasını birleştirip şifreli bir telefon rehberi yapmaya çalışıyorum vb bilgim var fakat excell olayına yeni giriş yaptım bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Dosya şifresi : Z

su19z.jpg

su1bw.jpg

yukardaki ilk resimde ekle-düzenle-sil-sırala fonksiyonları var ayrıntı sekmesindeki bilgilere erişim sağlanmakta fakat fonksiyonları sağlayamıyorum her ilin ayrı satırı var eklendiğinde bir aşşağı kayıyor veya yukarı sırala dediğinde o ilin numaraları şube adına göre adan z ye sıralamasını sağlamak istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim ?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kayıt tutma şekliniz bence yanlış. Bu haliyle excelin yerleşik işlevlerini kullanmanız zorlaşır. Kayıt sayfanızı database mantığı ile tutmanız işlerinizi oldukça kolaylaştırır.

Kayıt sayfanızda her satırda il bilgisi olursa verileri yönetmeniz daha kolay olacaktır. Forumda bu şekilde işlenmiş bir çok konu var.

Alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

Veri yönetimi uygulamaları

son olarak yaptığım çalışma veriler sizin dediğiniz gibi tutluyor verileri silme düzeltme ekleme yapabiliyorum fakat şöyle bir sorunum var.

kayıtların olduğu sayfadan makro verdiğimde listbox verileri gösterebiliyorum fakat farklı bir sayfada makro çalıştırmak istediğimde lixtboxta verileri nasıl sıralayabilirim.

dosya şifresi : z

textbox5 de ilin adı yazıyor bu kodlarla sadece aynı sayfadan veri çekebiliyorum ben farklı bir sayfadan veri çekmek istiyorum nasıl değiştirmeliyim kodları
Kod:
Dim sat, s As Integer
Dim deg1, deg2 As String
With telefonlar.ListBox1
.Clear
.ColumnCount = 4 'Listbox sütün sayısı
.ColumnWidths = "110,100,100,100" 'Listbox sütün genişlikleri
End With
For sat = 2 To Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
deg1 = UCase(Replace(Replace(Cells(sat, "b"), "ı", "I"), "i", "İ")) ''' Değerlerin Karşılaştırması
deg2 = UCase(Replace(Replace(telefonlar.TextBox5, "ı", "I"), "i", "İ")) ''''''''
If deg1 Like "*" & deg2 & "*" Then ''''''''
telefonlar.ListBox1.AddItem
telefonlar.ListBox1.List(s, 0) = Cells(sat, "c") 'Sütun c
telefonlar.ListBox1.List(s, 1) = Cells(sat, "d") 'Sütun d
telefonlar.ListBox1.List(s, 2) = Cells(sat, "e") 'Sütun e
telefonlar.ListBox1.List(s, 3) = Cells(sat, "f") 'Sütun f
s = s + 1
End If: Next

Ekli dosyalar

• rr.rar
    rr.rar
    788 KB · Görüntüleme: 23
"Cells" ifadesinden önce sayfa adını yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Kod:
Sheets("Database").Cells(sat, "c")

son bi kaç sorun kaldı birtanesi

Kod:
'''''''A1 Sıralama sayısını ver
Sheets("Database").[a2:a65536] = Empty
deg = WorksheetFunction.CountA(Range("b2:b65536"))
s = 1
Do While [b2] <> ""
Sheets("Database").Cells(s + 1, "a") = s
s = s + 1
If s > deg Then Exit Do
Loop
'*******

bu kodu çalıştıramıyorum farklı sayfaya veri eklediğim için eksik olan nedir? sıralamayı temizliyor fakat yeni sıralamayı yazmıyor.

2.si Adan Zye sıralama butonuna basıldığında listboxdaki verileri şube adına göre sıralayıp datebase deki sıralama sütununa rakam olarak sıralama yapmak.

swuns.jpg

swupm.jpg

Ekli dosyalar

• rr.rar
    rr.rar
    813.6 KB · Görüntüleme: 30
yokmu arkadaşlar yardımcı olabilecek

Geri