• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

telefon kayıtlarında kişiye göre sorgular

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli excel ustaları,

Çok yoruldum lütfen bana yardım edin. Benim excel ile ilgili birçok sorum var konuyu tam olarak nasıl açıklayacağımı bilemediğim için başlığı hatalı açmış olabilirim, kusuruma bakmayın.

1. Sorum
Elimde bir liste var
1.png

bu sayfa g2:g5 aralığına girdiğim telefon numaralarına sahip kişilerin tüm bilgilerini yanındaki satırda listesin istiyorum.
2.png

2.Sorum ve asıl sorum
Elimde görüşme kayıtları var ve ben bu kayıtlarda bazı sorgulara cevap almak istiyorum.
B sütununda yer alan numaralar içinde sorgulama yapıp bu numaraya ait kaç adet aradı, arandı, mesaj attı ve mesaj aldı bilgisinin yanı sıra bunların ilk ve son tarihleri yani tarih aralığını elde etmek istiyorum.
3.png

3. Sorum
yine yukardaki görseli örnek olarak gösterek B sütununda en çok tekrar eden ilk 5 veriyi ve tekrar adetlerini görmek istiyorum, tabi bu sütünda 50000 adet veri olduğunu düşünün lütfen.

4. Sorum
Bu soruyu belirli bir zaman aralığında uygulamak mümkün olurmu mesela sadece 2018'in mart ve mayıs ayları arasında en çok tekrar eden 5 veri ve tekrar adetlerini görmek mümkün müdür.

Eğer bana yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa herkese çok faydası olacaktır.

Son düzenleme:
Başlığınız forum kurallarına uygun değil. Lütfen düzeltiniz.

1. sorunun cevabını buldum ve çözdüm

1. sorunun cevabını buldum ve çözdüm
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(F3;C:C;0);1));"Değer Bulunamadı")
formülünü kullanarak yazı tarih ve rakam fark etmeksizin eşleşen değeri bulabiliyorum.

F3 e yazdığım değeri C sütununda arayıp eşleşen verinin olduğu satırla 1. sütundaki veriyi adresleyip yazıyor. Yani f3 e yazdığım veri c sütununda 40.satırda bulunuyorsa, ve ADRES(KAÇINCI(F3;C:C;0);1)) formülünde 1 tanımlarsanız yani A sütunu oluyor A-40 daki veriyi yazdırmış oluyorsunuz. Umarım işinize yarar.

Şimdi en büyük problemim 2.sorumda ona da şöyle bir yöntem geliştirdim tarih verilerini =SAYIYAÇEVİR formülüyle sayıya dönüştürdüm ve buradaki maksimum ve minimum değerleri göstermesini istedim ve gösterdi fakat sürekli aynı değerleri gösteriyor ben verisetine filtre uyguladığımda mak ve min değerleri değişmiyor çünkü formülümde
=MİN(N:N) yada =MAK(N:N)
olarak tanımlı yani N sütununa uyguluyor bu bulma işlemini. Ben de N sütununa uygulansın istiyorum ama filtredeğimde veriler kısıtlanınca ona göre değeri değişsin istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

Geri