İyi günler, sitenizde sorunumla ilgili benzer başlıklar gördüm ancak 1 tanesinde örnek.rar dosyası silinmiş galiba, o yüzden tekrar sormak durumundayım,
Benim sorunum basit aslında, belli bir hücrenin değeri sıfır veya sıfırdan düşük olduğu zaman windows un mesela "chime.wav" adlı ses dosyasını 0,5 saniye aralıklarla çalsın istiyorum mesela 30 40 kere. Ama loop yapmaya çalıştığımda (diyelim bir i = 1 ile 100 arasında ikenher ses çaldığında i +1 oluyor diyelim, bu komut exceli kilitliyor)
yardım lütfen
Bulduğum ve kendime uyarladığım kod şu şekilde;
Edit: bu haliyle sadece 1 kere çalıyor ve benim anlık veri aldığım bir tabloda değişimi farketmem açısından, değer belli aralığa geldiğinde ses çıkartıp durmalı ki benim dikkatimi çeksin
Benim sorunum basit aslında, belli bir hücrenin değeri sıfır veya sıfırdan düşük olduğu zaman windows un mesela "chime.wav" adlı ses dosyasını 0,5 saniye aralıklarla çalsın istiyorum mesela 30 40 kere. Ama loop yapmaya çalıştığımda (diyelim bir i = 1 ile 100 arasında ikenher ses çaldığında i +1 oluyor diyelim, bu komut exceli kilitliyor)
yardım lütfen
Bulduğum ve kendime uyarladığım kod şu şekilde;
Kod:
Option Explicit
Private Declare Function sndPlaySound32 Lib "winmm.dll" _
Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName _
As String, ByVal uFlags As Long) As Long
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Cell As Range
Dim CheckRange As Range
Dim PlaySound As Boolean
Set CheckRange = Range("E3")
For Each Cell In CheckRange
If Cell.Value <= 0 Then
PlaySound = True
End If
Next
If PlaySound Then
Call sndPlaySound32("C:\Windows\Media\chimes.wav", 1)
End If
End Sub
Edit: bu haliyle sadece 1 kere çalıyor ve benim anlık veri aldığım bir tabloda değişimi farketmem açısından, değer belli aralığa geldiğinde ses çıkartıp durmalı ki benim dikkatimi çeksin
Son düzenleme: