• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrarlanan Verilerin Tamamını Silme veya İki Farklı Veride Çıkarma İşlemi Yapma

Excel Vers. ve Dili
2003/2007
Arkadaşlar elimde 2 farklı veri var, birisi 1400 kişi diğeri 3000 kişilik listeler.Bu 1400 kişi 3000 kişilik listedede mevcut, benim sorunum 3000 kişilik listeden 1400 kişilik veriyi silip 1600 kişiye ulaşmak. Bunu 2 farklı şekilde yapabilirim ama bir türlü formül yada kolay yolunu bulamadım.2 veriyi birleştirip toplam 4400 kişiden tekrarlanan 1400 er kişiyi (2800) silince 1600 kişi yine kalacak. 2 gündür denemediğim şey kalmadı bir türlü beceremedim lütfen birisi yardım etsin.

Sütun karşılaştırma

Verileri ni A ve B sütunlarına yapıştır ve karşılaştır butonuna bas umarım işine yarar.

Ekli dosyalar

Tekrarlanan Verilerin Tamamını Silme veya İki Farklı Veride

Excel 2010 - veri sekmesi -gelişmiş filtre -yalnızca benzersiz kayıtlar seçeneğini işaretleyip tamam derseniz aynı olan satırları teke indirir.

Aynı olan satırların rteke inmesi değil yok olması gerekiyo, tekrarlanan verilerin 2 sinin birden silinmesini istiyorum

Tekrarlanan Verilerin Tamamını Silme veya İki Farklı Veride

Bir deneyin bakalım

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

10 sütunluk ve 5000 satırlık bir veri üzerinde yaklaşık 25 saniye sürede benzersiz kayıtları ayıklayıp RAPOR sayfasına aktarıyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İkinci alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Bu yöntemle daha hızlı şekilde sonuca gidebilirsiniz. Saniyeler içinde işlem tamamlanmaktadır.

Array-Dizi ve Scripting.Dictonary yöntemi kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Geri