• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrarlanan Veriler Hk.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
Merhabala,

Ekteki tabloda tekrarlanan veriler var. hangi verinin kimlerde tekrarlandığını bulmak istiyorum..

ikinci kriter diğer sayfadan arama yapmak istiyorum. düşey ara ile yapmaya çalıştım ama yapamadım. forumda benzerlei var ancak yapamadım...

Tablo üzerinde de açıklama yaptım..

Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Allah razı olsun

Altın üye olmayan arkadaşlar için

http://www.dosyalama.org/download/a427a8e69dcf28e1ea2bbd06725e5e66.html

Ekli dosyalar

Ben birşeyler yapmaya çalıştım. Pivota bir bakarmısınız

teşekkür ederim çalışmanız için. pivot olarak değilde tablo üzerinden yapmak istiyorum. benzerleri forumda var ancak ben bir türlü yapamadım. pivot olarak raporlanabiliyor ancak bizimki rapor olarak değil isim olarak yazmak istiyorum.. tablo normalde kamusal bilgiler içeren yüzlerce sayfalık bir tablo örneklendirmek istedim..

üstatlarım ilgilenir yardımcı olur musunuz

Merhaba,

E2 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veriler!A:A;KAÇINCI(D2;veriler!B:B;0));"---")

"E" sütununu hücre biçimlendirme menüsünden "ÖZEL" seçeneğinden "Sosyal sigorta numarası" şeklinde biçimlendirin.

T2 hücresine; (DİZİ FORMÜLDÜR-CTRL+SHIFT+ENTER ile girişi tamamlayınız.)
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veriler!$G$2:$G$10000;KÜÇÜK(EĞER(SOLDAN(veriler!$D$2:$D$10000;UZUNLUK($H2))=$H2;SATIR(veriler!$G$2:$G$10000)-1);SÜTUNSAY($T$1:T$1)));"")

Merhaba,

E2 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veriler!A:A;KAÇINCI(D2;veriler!B:B;0));"---")

"E" sütununu hücre biçimlendirme menüsünden "ÖZEL" seçeneğinden "Sosyal sigorta numarası" şeklinde biçimlendirin.

T2 hücresine; (DİZİ FORMÜLDÜR-CTRL+SHIFT+ENTER ile girişi tamamlayınız.)
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veriler!$G$2:$G$10000;KÜÇÜK(EĞER(SOLDAN(veriler!$D$2:$D$10000;UZUNLUK(H2))=H2;SATIR(veriler!$G$2:$G$10000)-1);SÜTUNSAY($T$1:T$1)));"")

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak ekteki gibi hata alıyorum. ikinci formulde kullandığımız veriler işyerigenelliste sayfasında arayacak. sanırım o kısım yanlış anlaşılmış.

Ekli dosyalar

Dizi formülü güncelledim. Üstteki mesajımdan tekrar deneyin.

Üstadın formülü ile yapılmış hali ekte. Sayesinde başka bir bakış açısı ile yapmayıda öğrendik. Elinize sağlık.

Ekli dosyalar

yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Allah razı olsun. üzerinde biraz daha çalışarak çözüme ulaştım.. saygılar sunarım..

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(D6:D2210;KÜÇÜK(EĞER(KAÇINCI(D6:D2210;D6:D2210;0)=SATIR(DOLAYLI("1:"&SATIRSAY(D6:D2210)));KAÇINCI(D6:D2210;D6:D2210;0);"");SATIR(DOLAYLI("1:"&SATIRSAY(D6:D2210)))));"")

bu formülde bir sıkıntı yaşıyorum yardım edermisiniz?
D6:D2210 aralığında tek bir hücre boş kalırsa sonuç göstermiyor. sürekli güncellenip eklenen bir veri tablosu var elimde. ben formülde d2210 a kadar fazladan hücre aralığı seçtim ileride dolacak diye ama boşluklar yüzünden sonuç çıkartmıyor?
her veri geldiğinde o aralığı verilerin bittiği hücreye kadar genişletmem gerekiyor.
ne olur yardım edin..

Son düzenleme:
. . .

Dizi formüldür, aşağıya doğru çoğaltın.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($D$4:$D$2000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("D"&SATIR($1:$2000)&":D2000");$D$4:$D$2000)=1;SATIR($1:$2000));SATIR(A1)));"")

. . .

Geri