• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TEKRARLANAN DEĞERLERİ BULMA

TEKRARLANAN DEÐERLERÝ BULMA

ARKADAÞLAR SİZDEN YARDIM İSTEDİÐİM KONU SATIRLARDA SIRAYLA TEKRARLANAN DEÐERLERİ BULMA. Ã?RNEK

A1:A
B1:D
C1:E
D1:E
E1:B
F1:F
G1:A
H1:D
I1:F
J1:A

Ã?RNEKTEKİ GİBİ HÜCRELERDE ALT ALTA KARÞILARINDA YAZILI HARFLER OLSUN.A,D,E,E,B,F,A,D,F,A GİBİ.

ÞİMDİ MESELA BEN "A" VE ALTINDAKİ İLK SATIRDA "D" OLAN KAÇ ADET HÜCRE İKİLİSİ VAR. MESELA Ã?RNEÐİMİZDE 2 ADET. BUNUN GİBİ ATIYORUM, A-A; A-B; A-C GİBİ VERSİYONLARI DENEYİP BANA BUNLARIN KAÇAR KERE TEKRARLANDIKLARINI GÃ?STERMESİNİ İSTİYORUM. VEYA "F" VE HEMEN ALTINDA "A" YAZILI OLAN KAÇ HÜCRE İKİLİSİ MEVCUT DEMEK İSTİYORUM.

YARDIMLARINIZ İÇİN ÞİMDİDEN TEÞEKKÜRLER.

DÜZELTME:

A1:A
A2:D
A3:E
A4:E
A5:B
A6:F
A7:A
A8:D
A9:F
A10:A
ARKADAÞLAR YANYANA SÜTUN YAZMIÞIM. BUNLAR ALT ALTA SATIRLARDA OLACAK. *****HÜCRE NO:DEÐER (A1:A)*****

arkadaşlar düşey ara fonksiyonunu inceledim. acaba tek başına bana nasıl yardımcı olabilir BİLMİYORUM. BENİM KULLANMAYACAÐIM İKİNCİ BİR SÜTUNUM YOK. VE BEN SADECE TEKRARLANAN DEÐERLERİ SAYMAK İSTİYORUM.

Başka sütun kullanmak istemiyorsanız mecburen makro kullanacaksınız, aşağıdaki kodları bir deneyin verdiğiniz şekilde bir örnek için.

Sub Makro1()
aranan = InputBox("değerleri gir", "iki harf gir")
say = 0
i = 1
Do While Cells(i, 1) <> ""
If Cells(i, 1) & Cells(i + 1, 1) = aranan Then
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = 5
say = say + 1
Else
Cells(i, 1).Interior.ColorIndex = 6
End If
i = i + 1
Loop
MsgBox ("aradığınız değer " & say & "defa tekrarlıyor")
End Sub

DANERSİN DOSTUM MÜKEMMEL BİR İÞ. MAKRO YAZMAK KONUSUNDA HİÇ BİLGİM YOK. ÞU AN O KADAR MÜKEMMEL ÇALIÞIYOR Kİ. ÇOK TEÞEKKÜR EDERİM. BAÞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM. AYRICA İLGİNİZEDE ÇOK TEÞEKKÜRLER

DANERSİN DOSTUM ÞİMDİ BURADA İKİ DEÐİÞKEN GİRDİK. PEKİ 3 DEÐİÞKEN GİRİLSE İDİ A-D-G GİBİ BUNUN İÇİN VB KODUMUZDA NE GİBİ BİR DEÐİÞİKLİK YAPARDIK. 3'LÜ KOMBİNASYON DAHA BİR KOMPLEKS AMA SİZDEN ÇOK RİCA EDİYORUM. TEÞEKKÜRLER.

BU YAZI GÜNCELLEME AMACIYLA YAZILMIÞTIR.

DANERSİN DOSTUM ÞİMDİ BURADA İKİ DEÐİÞKEN GİRDİK. PEKİ 3 DEÐİÞKEN GİRİLSE İDİ A-D-G GİBİ BUNUN İÇİN VB KODUMUZDA NE GİBİ BİR DEÐİÞİKLİK YAPARDIK. 3'LÜ KOMBİNASYON DAHA BİR KOMPLEKS AMA SİZDEN ÇOK RİCA EDİYORUM. TEÞEKKÜRLER.

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAÞLARA ÞİMDİDEN ÇOK TEÞEKKÜRLER.

tekrarlanan

arkadaşlar hücre içerisinde tekrarlanan rakam kaç onu görmek istiyorum . Örneğin 1 2 3 1 3 1 3 1 4 4 5 0 5 ben sonucumda 1 görmek istiyorum .yardım edebilirmisiniz?

konuyu resmen hortlatmışsınız :D
ya yeni konu açın ve sorun yada buraya örnek dosya ekleyin

Geri