• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrar edilmeyen verileri özelleştime

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Bir müşteri listem var 100 satırlık. Sol sütunumda herkese ait müşteri numarası bulunuyor. Bu müşterilerin bazıları 2 er kez tekrar etmişler. Ben şunu yapmak istiyorum: Yalnızca bir kez tekrar eden müşterileri görmek istiyorum. İster dolgu renk olsun isterse de diğerleri silinsin, hiç önemli değil. Sadece 1 kez tekrar edenler 2 kez tekrar edenlerden farklı olsun. Teşekkürler...

. . .

Üst menüden
Veri > Yinelenenleri Kaldır seçeneğiniz inceleyiniz.

. . .

Teşekkürler fakat; Yinelenenleri kaldır seçeneği tekrar eden verinin yalnızca bir tanesini siliyor. Ben hepsini silmesini istiyorum. Yani listeden yalnızca tekrar etmeyen müşterilerimi ayırabilmeliyim.

Teşekkürler fakat; Yinelenenleri kaldır seçeneği tekrar eden verinin yalnızca bir tanesini siliyor. Ben hepsini silmesini istiyorum. Yani listeden yalnızca tekrar etmeyen müşterilerimi ayırabilmeliyim.
Sayın jeetkunedotime "Yinelenenleri Kaldır" işlemi benzersiz (yani bir veri bir'den fazla kez yer almayacak şekilde birer tanesini bırakarak 2'nci, 3'üncü vs. tekrarlananların tümünü kaldırır) liste elde etmenizi sağlar. Bir veriden 2 tane olmaz, var olarak görüyorsanız mutlaka bir boşluk karakteri, bir " . " gibi farklılık mutlaka vardır.

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Tekrar_Eden_Kayıtların_Tümünü_Sil()
    Dim X As Integer, Son As Integer

Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row

For X = Son To 1 Step -1
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), Cells(X, 1)) > 1 Then
            Range("A:A").Replace Cells(X, 1), "", xlWhole
        End If
    Next

On Error Resume Next
    Range("A1:A" & Son).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete