• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrar Eden Verileri Bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2011 Mac Version / English
Selamlar

Belli bir sütunda (boş hücreler hariç) belli bir hücreye veri girer girmez eğer o veri aynı sütün içerisinde tekrar edildiyse hem o an yazdığım hücrede hem de daha önce yazılıp da şimdi tekrar edilmiş hücrede renk değiştiren ve/veya bold yapan bir kod arıyorum.
Daha çok tekrar eden hücreleri sayma gibi şeyler bulabiliyorum maalesef.

Daha açıklayıcı olması için Örnek vermek gerekirse:
A1:1
A2:2
A3:3
A4:4
A5:5
A6:6
şeklinde girilmiş bir sütunum var.
A7 sütununa 3 rakamı giriyorum. Onu girip Enter tuşuna basar basmaz hem A7 hem de A3 hücresindeki yazılar kırmızı renk alıp Bold oluyorlar mesela.
Sonra A3 deki veriyi "8" rakamı yazarak değiştirdiğimde ise hücre A3 ve A7 hücreleri eski haline geri dönüyorlar.

Merhaba
Bu işi en rahat Koşullu Biçimlendirme yapar. Excel'iniz ingilizce olduğu için dosya ekliyorum deneyin lütfen.

Ekli dosyalar

Asi Kral
Hızlı cevabına teşekkür ederim öncelikle.
Conditional Formatting işime yaradı, aslında ben de o yolu denemiştim ama nedense formülü yazmama rağmen tutturamadım.
Formülü denedim fakat formülün söyle ufak 3 sorunu var.
1. Dosya anormal ağırlaştı. Bir hücrede değişim yaptığım anda bir sonraki hücreye geçmesi zaman alıyor(bir kaç saniye) ve bazen 3-5 saniyelik kitlenmeler olabiliyor.
2. Eğer tekrar eden hücre "0" (Sıfır) ise o zaman da o kolandaki tüm hücrelerin rengi değişiyor. Kullanılabilir bir formül ama biraz sorun yaratıyor. Daha iyi bir çözüm bulunabilinir mi?
3. O sütundaki hücrelerden birine paste yapıldığında Conditional Formatting Doğal olarak bozuluyor.

Son düzenleme:
Merhaba
1. Sorunuz bende kitlenme olmuyor.
2. Sorunuz ise formülde bir eksiklik yapmışım. Dosyayı yeniliyorum.
3. Sorunuza gelince Copy yaptıktan sonra yapıştıracağınız yere gelip Sağ tuş özel yapıştır değerleri seçerek yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri