• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif (gerçekten acil)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar merhaba ;

Ekte bulunan dosyanın en alt sağ bölümünde bulunan malzeme cinsinin karşısında belirtilmiş olan St52,hardox yazan kutunun sağında bulunan boşluğa üst tarafta bulunan aşşağıya doğru sıralanan malzeme cinslerini ayrı ayrı formulle kg larını toplatıp fiyat yazdırmak istiorum...Bu konuda bana yardımcı olabilirmisinz?

Forumda aradım ewet farklı formüller var ama benim istediğim şekilde kullanılmış olan bi formul bulamadım.

Ör:Malzeme cinsine st52 yazıp ölçüleri girdiğimde altta st52 kutusuna ölçüleri girdiğimde karşında toplam kgını verio.aşşağıda bulunan st52 kutusuna kg toplamını yazsın..mesela 3 adet st 52 2 adet hardox malzemesi girdim.bunların yeri altta belirtilmiş,bu kısımlara toplamını yazıp yan tarafada fiyatını toplatıcam.

Konuyu uzattım kusura bakmayın.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba
H24 Hücresine:
Kod:
=ETOPLA($C$6:$C$23;D24;$H$6:$H$23)
Yazıp denermisin.

h24 hücresine aşağıdaki formülü girip aşağıya çekin..

=ETOPLA($C$6:$C$23;D24;$H$6:$H$23)

tşkler ancak yazdığınız formulde hata var uyarısı verio..Ayrıca ben 20 satıra bunları farklı yazıcam onları tek tek toplayacak mı bu?alt alta st52 den farklı hücrelere st52,hardox yazıcam mesela bunları aşşağıda belirtilen kutucuğa toplayacak mı sizce?

öncelikle yazdığımız formüllerde hata yok..uyarıda vermiyor..kimse buraya denemeden formül koymaz..ikinci olarak sölediğiniz diğer ayrıntılardan birşey anlıyamadım..dosyanız üzerinde örnek yapıp ekleyin dosyanızı..bakalım..

Kafanızı karıştırıdığım için üzgünüm.yazdığınız formül işime yaradı.teşeşkkürler.iyi günler

ne demek..sizde saolun..iyi günler..

Geri