• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif formunda firmaya göre fiyat değişimi

Merhaba Arkadaşlar firmalara göre değişik anlaşmalı fiyatlarım var. Her seferinde tek tek fiyat bakıp yazmak yerine excel formunda yapacağım işi seçeyim ölçüyü yazayım hesaplasın istiyorum. ancak bu kadar ilerleyebildim. formuma bakabilecek arkadaş varsa çok sevinirim . çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Anladığım kadarıyla firma isimlere göre sadece fiyatları almak istiyorsunuz.

F12 hücresine aşağıdaki kodu yapıştırınız.

Kod:
=DÜŞEYARA(B12;DOLAYLI("'"&$C4&"'!A3:B31");2;0)

Merhabalar,
Anladığım kadarıyla firma isimlere göre sadece fiyatları almak istiyorsunuz.

F12 hücresine aşağıdaki kodu yapıştırınız.

Kod:
=DÜŞEYARA(B12;DOLAYLI("'"&$C4&"'!A3:B31");2;0)

Merhaba Tam anlatamadım sanırım;
şimdi orda veritabanı isimli sayfa var orda ürün isimleri ve birim fiyatı mevcut
ön sayfamızdada 1,2-3,4 aşağı doğru olan bölümde istenilen ürün seçiliyor ve sadece en ve boy ölçüsü giriliyor yanm taraftada fiyatı veriyor en altata genel toplamı.
benim istediğim o veritabanı dediğimiz sayfayı çoğaltmak yani yaptığım işler firmalara göre değişiklik gösteriyor yani kimisine aynı ürünü 5 liraya yaparken diğerine 7,5 liraya kimisine 10 liraya yapıyorum gibi düşününü tabi bir sürü ürün var. teklif yazmadan önce firma seçimi yapınca ürün seçimi yaparken fiyatlarda ona göre o veritabanından gelicek anlatabildim mi bilmiyorum. teşekür ediyorum

Merhabalar,

Formül de bu şekilde çalışıyor. Teklif çalışması sayfasında girdiğiniz firma adına göre, o firmanın sayfasındaki malzeme fiyatını getiriyor.

Örnek sayfalarda da fiyatlar aynı olduğu için bi yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Formülü F12 hücresine kopyalayıp aşağı doğru çoğaltınız.

Umarım bu sefer anlaşabiliriz İyi akşamlar

Kod:
=DÜŞEYARA(B12;DOLAYLI("'"&$C4&"'!$A$3:$B$31");2;0)

Merhabalar,

Formül de bu şekilde çalışıyor. Teklif çalışması sayfasında girdiğiniz firma adına göre, o firmanın sayfasındaki malzeme fiyatını getiriyor.

Örnek sayfalarda da fiyatlar aynı olduğu için bi yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Formülü F12 hücresine kopyalayıp aşağı doğru çoğaltınız.

Umarım bu sefer anlaşabiliriz İyi akşamlar

Kod:
=DÜŞEYARA(B12;DOLAYLI("'"&$C4&"'!$A$3:$B$31");2;0)

sevgili @Bagcivan teşekkür ederim ama hata veriyor. İlgin için tekrar teşekkürler

bu şekilde deneyiniz

=düşeyara(b12;dolaylı("'"&$c$4&"'!$a$3:$b$31");2;0)

oldu yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim

Geri