• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif Formu

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Merhabalar.
Bir teklif formu hazırlamam gerekiyr ama başaramadım.Örnek formlarada baktım sitede ama kullanabileceğim uygun bir form bulamadım.Hocalarım yardımcı olurlarsa örnek dosyada ki gibi bir form hazırlamak istiyorum.
Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.Yardımlarınızı bekliyorum.

İsemiş olduğum form modelinde bir sayfada ürünlerin özellikleri ve resmi bulunmaktadır.Teklif sayfasında ürün ismini girdiğimde ürünün hem teknik özellikleri hem resminin diğer sayfaya gelmesini istiyorum.Bir teklif formunda birden fazla ürün çağırabilirim.Bunu teklif sayfasında oluşturacağımız bir butonla listboxdanda çağırıp ekleyebiliriz.Hangisi sizin için daha kolay olursa onu uygulayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ekte dosyanızı inceleyiniz. Zaman olmadığından resim getirmeyi yapmadım ancak nasıl geleceği konusunda bilgi bıraktım.

Veri doğrulama ve düşeyara kullanıldı.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.Peki listbox üzerinden yaparsak kullanım acaba dahamı kolay olur.Bu konudada yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Hiç farketmez şuanki durum üzerinden devam edin bence , basım esnasında istenmeyen kareler çıkmaz .. resim getirme konusunu forumda araştırın lütfen.

çok saolun.Fakat kullanamadım çünkü bazen bir sayfada 10 tanede ürün olabliyor bir tanede.ayrıca bazı ürünün tek bir özelliği olabildiği gibi bazı ürünün çok fazla teknik özelliği olabiliyor.Userform üzerinden bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Birde userform üzerinden olursa sayfa aralığını kendi ayarlaması mümkün olursa çok iyi olur.Fazla ürün olduğunda tek sayfada sıkıştırıp okunmayacak duruma gelmemiş olur.
Kusura bakmayın başınızı ağrıtıyrum belki ama acemilik köüt bişey.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Userform basılacak sayfanın aynası olmak durumunda. Yani bu durumda önce basılacak sayfayı sizin net prototip olarak hazırlamanız , hatta baskısını alıp evet bu olmalı demeniz gerek. Değişkenlerin oturduğu kareye göre userform ve elemanları kullanılabilir. Ve illa tek sayfa düşünmeyin, kategori ile başka sayfa oluşturun ve görsellikte saadece temel gerekenleri gözetin. Tabi bu iş sabit verilerin de dosyada bulunmasını gerektirir zira bir yerden seçilip gelmek zorunda bilgiler.

forumda bulduğum bir teklif formu var ama bunda ürün özellikleri yan yana geliyor yazdırma sayfasında.Benim istediğim alt alta gelmesi ve sayfa aralığını belirleyerek ikinci sayfaya geçmesi.Alt bilgi ve üst bilgi kullanarak sayfanın kullanım alanını kısmen belirlemiş olacam.Size forumda bulmuş olduğum örnek çalışmayı gönderyorum.Burada sadece ürünle alakalı özelliklerin alt alta gelmesini istiyorum.umarım anlatablmişimdir.

Ekli dosyalar

Mesajımı dikkate aldınız mı ?

elbette dikkate aldım.Ben anlatamadım kusura bakmayın.Göndermiş olduğum örnek dosyada açılan listboxdan ürün seçiliyor ve seçmiş olduğunuz ürünün özellikleri alt taraftaki diğer listbox a geçiyor.Buradan istenirse seçmiş olduğunuz ürün silinebiliyor.Sadece ürün özellikleri çok az ve yan yana satırlarda bulunuyor.Benim istediğim şeyse ürün ismi yan tarafında ürün özellikleri alt alta sutunlarda olması.Bunun nasıl olacağınıda ilk göndermiş oldğum ekte mevcut.bir ürünün özelliklerinin bittiği satırdan iki satır boşluk vererek diğer ürünün özelliklerini ve ismini yazmasını istiyorum.Bu sayfanın uygun aralığına kadar devam edecek ve yazdırmak için uygun aralığı geçtiğinde ikinci sayfaya geçecek.Zaten alt ve üst bilgi olacak sayfalarda.

Bütün bunların ne kadar süreceğini tahmin edersiniz , değil mi ? Dosyayı olduğu gibi göndermişsiniz. Biçim olarak işinizi görür gibi duruyor ve tek sayfa düşünmenizde fayda var zira az unsurlu teklife tek sayfa basma çok unsurlu teklife çok sayfa basma için ayrı ayrı kodlar da gerekir. Ve en azından gönderdiğiniz dosyanın Liste sayfasında siz kendinize ait ve karar verdiğiniz listelemeleri yapmalısınız. Ve teklif sayfasına gelme biçimini de uyarlamalısınız Ben sizin tam olarak ne istediğinizi anlasam da ne demek istediğinizi anlayamam, bunu sizin işinize göre kendi katkılarınız belirler.

göndermiş olduğum dosyada daha net anlatım oldu bakabilirseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar

Logo adres gibi öznel değişiklikleri ve fiyat kısmını siz yapabilirsiniz ; değil mi ?

Ekli dosyalar

Sayın Cems fiyat logo kısmını ben değiştirebilirim.
Siz veri doğrulama ile yapıyorsunuz elnize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.fakat ben kullanamıyorum veri doğrulama ile.Dosyada logoyu tıkladığınızda bir userform çıkıyor.İnceleyebilirseniz çok memnun olurum.

Sayın tahiroğlu
Userform içinde listboxlar ile seçim ve çarpımlar yapılıp teklif sayfasına ( oradaki herşeyi silerek) aktarma yapılmış. Yani şu ana dek yapılan herşeye hasar veriyor. Listbox işlemlerini daha iyi bilen bir arkadaşın gerekli düzeltmelerinizi yapacağına inanıyorum.

Sayın ilhami82
Office versiyonunuzu belirtmemişsiniz. Hafıza yetersiz olayı genelde aşırı dolu ve çok az yeri olan hard disk probleminde ( geçici) kayıt yapacak yer olmaması ya da ram hacminizin 256Mb civarında olmasında ortaya çıkabilen bir durum .

Son düzenleme:
sayın cems çok teşekkür ediyorum.elinize emeğinize sağlık.

Geri