• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif fontunu kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan skumova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
97 türkçe
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ve şimdiden teşekkürler.
Ekte benim kullandığım bir teklif programı var.Fakat bunu geliştirmek istiyorum.
Şöyle ki;
Teklifi sıra numarası ile kaydedederken komple değilde sadece teklif sayfasını(ürünler sayfası hariç) kaydetmesini ve otomatik sıra numarası vermesini istiyorum.Tarihi ve teklif verilen firmanın ismini alarak bunu yapabilirmiyiz

Saygılarımla
Sertan

Son düzenleme:
Sitede "aktif sayfayı farklı kaydetmek" yazıp aratınız...

Murat Bey öncelikle teşekkür ederim.
İncelediğim arama sonuçlarını uygulayamadım.

Son düzenleme:
G8 hücresine çift tıklayarak dosyayı bir deneyiniz...

Kod:
[SIZE="2"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address(0, 0) = "G8" Then
isim = ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("G8").Value
klasor = ThisWorkbook.Path
ActiveSheet.Copy
Application.DisplayAlerts = False
With ActiveWorkbook
.SaveAs klasor & "\" & isim & ".xls"
.Close
End With
Range("G8").Value = Range("G8").Value + 1
End If
Cancel = True
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, Application.UserName
End Sub[/SIZE]

Ekli dosyalar

Teşekkür

Çok teşekkür ederim,yazdığınız kod çalışıyor.Fakat ben kodda istediğim değişikliği yapamıyorum.Şöyle ki;Teklif yolunu masa üstünde oluşturduğum TEKLİFLER klasörüne atsın istedim ve klasöre atarken B9 hücresindeki değişkeni(Müşteri Adı) teklif sıra numarası yanına yazsın istedim fakat kodda bu değişikliği bir türlü yapamadım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gönderdiğim bu kod satırındaki klasor = ThisWorkbook.Path
Thisworkbook.path (dosyanın olduğu dizin demek) yerine TEKLİFLER klasörünü yolunu yazın.

Bu satırı da isim = ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("G8").Value
isim = ThisWorkbook.ActiveSheet.Range("B9").Value & " - " & Range("G8").value ile değiştirin.
Hücre adresinden emin olun. Yanlış yazıyor olabilirim...

Buradaki G8 hücresinin yerine de eğer değişiyorsa, teklif numarasının olduğu hücreyi yazın... Range("G8").Value = Range("G8").Value + 1

Çok teşekkür ederim,Hakkınızı helal edin.Kapat butonu ekleyip programı kapatınca tüm sayfayı numara hariç temizlemeyi yapabilirmiyiz?
Bu son olacak :).Herşey için sağolun.

Helâl olsun, ne demek ! :)
Tüm sayfayı derken nereleri kastediyorsunuz ?

Çok teşekkür ederim.Çalışma sayfası(Teklif)nda yazdığım teklifin içeriğinin kapat butonuyla kapatılırken aynı zamanda boş hale gelmesi(Teklif verilen firma ve ürünlerin silinmesi).Programı her açtığımda bir önceki teklif içeriğinin gözükmemesi için.

Anladım...

Beraber şöyle yapalım o zaman; Sayfada silinmesini istediğiniz hücreleri Ctrl tuşuna basarak seçin.
Seçtikten sonra Formül çubuğunun yanındaki (hücre adresi) boşluğa sil yazıp Enter'a basın. Resimde görebilirsiniz.
Sonra da kodların sonuna şu kodu ilave edin; range("sil").clearcontents

tyFwV.png

Dostum denedim ama beceremiyorum birleştirilmiş hücreler var o yüzden olabilir mi?

Ben biraz değiştirmiştim kodu o yüzden çalıştıramadım sanırım.Ekteki son haline bakarsan sevinirim.Bu çok güzel olmuştu.

Ekli dosyalar

Üstadım eline koluna sağlık yardımların için teşekkür ederim.On numara oldu.

Geri