• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tekil toplam bulma 4 sütunlu

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar ekteki örnekte birçok defa istenilen yedek parçaların yıllara göre toplamını ve genel toplamını almak istiyorum. Forumda araştırdım pivot tablo ile yapabiliyoruz ancak tablonun devamı olduğu için genel yapıyı bozuyor.(pivot tabloda satır halinde toplamlarını alabildim ) Ayrıca liste çok uzun. hemen sağında görmek istediğim sonucu yazdım yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

2012 yılında 35 bujiyi nasıl buldunuz?
k12 hücresine yazarak aşağı ve sağa çekerek çoğaltınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($C$2:$C$13=$J12)*($D$1:$F$1=K$11)*($D$2:$F$13))

İlginize teşekkür ederim. evet yanlış toplamışım. Yalnız ilk sütundaki bilgileri elle girmek istemiyorum. Çok veri var birde toplamları nedense formülü kopyaladığım halde 0 veriyor ?

Eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mahir bey yedek parça isimlerini el ile yazmışsınız. Tekil liste haline getirmek istiyorum. yaklaşık 4500 satır var.

#4 mesajdaki dosyayı güncelledim.
Formül bu işlem için dosyanızı yavaşlatır. Makro veya yerleşik işlevlerden yararlanınız.
Excel veriyonunuz 2003 olarak görünüyor. Veri > Süz > Gelişmiş seçeneği ile benzersiz liste oluşturabilirsiniz.

Çok güzel sanırım yağ pompasını siz eklemişsiniz ama yıl toplamına 0 yazıyor?

Topla.Çarpım formülünün aralığını değiştirin.
$C$2:$C$13=$J12 >> $C$2:$C$4500=$J12
$D$2:$F$13 >> $D$2:$F$4500

Sorunu anladım. Bu gece vakti ilgilendiğiniz için size çok teşekkür ederim. Elinize sağlık iyi geceler dilerim.

İyi çalışmalar.

Geri