• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teke düşürerek açılır kutada göstermek

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
Gönderdiğim listedeki birleşik kutulara VERİ sayfasındaki verileri tanıttım. Arkadaşlar sizden istediğim yardım, Kutuları tıklayıp açtığım zaman örnek olarak MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR kaç tane var ise hepsini gösteriyor veya il olarak aynı ilden kaç tane varsa hepsini gösteriyor. Benim istediğim buradaki kutuya aktarırken aynı malzeme veya illeri teke düşürmesi. Böyle yapabileceğim bir makro yazabilir misiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Formüller ile bir çözüm . Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. Formül listelerin durumundan dolayı sağlıklı olmuyor. Kod olarak yardımcı olursanız minnettar olurum.

Kod olarak yardım edebilecek bir üstadımız var mıdır.

Merhaba,

Kullandığınız nesne ilk açılır nesne için işlem kolaylıkla yapılır ama 2.'si için ekstra bir buton koyarak tetikleme yapmak gerekecek.
Size ek'teki dosyayı hazırladım.Onu kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Erdem bey iyi günler, biraz rahatsızdım ancak bugün işe gelebildim o yüzden size cevap yazamadım kusura bakmayın.
Dosyayı indirdim ancak sadece bir ilin ve bir malzemenin ismi var diğerlerini teke düşürerek aktarmamış

Ahmet bey geçmiş olsun.

Kod bloğuna aşağıdaki satırı ekleyebilir misiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_GotFocus()
Call ComboBox1_Change
End Sub

Bu kısmı'da değiştirin.

Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
Sheets("ANASAYFA").Range("P1").Value = ComboBox2.Value
End Sub

Erdem Bey yaptım ama hata veriyor. Galiba yapmasını bilemedim. Yardımcı olurmusunuz

Erdem beyin düzeltmeleri uygulanarak dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın hexadesimal ilginizden dolayı teşekkür ederim. Kod çalışıyor ama galiba benim bir yanlışım oldu tam anlatamamışım sanırım. Malzeme adını seçince teke düşüyor. Ama Hangi malzemeyi seçersem İl de o seçtiğim malzemeye göre belirleniyor, oysaki benim istediğim malzeme adını seçtiğim gibi il sütununda bağımsız seçebileyim. Yani il seçimi Malzeme adı seçimi ile bağımlı olmasın. İl seçtiğim zaman Mesela Ankara seçtiğim zaman ankaraya hangi malzemeleri göndermişim görebileyim. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.
Yani hem Malzeme adı seçimi hemde İl seçimi bağımsız olsun istiyorum.

Kullandığınız nesneler için VERİ sayfasında yardımcı sütun kullanılmasında sakınca var mıdır?

Korhan bey bir sakıncası yok.
İdris bey Teşekkür ederim. Sağolun

Geri