• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek tuş ile tarih yazmak.

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Çalışmış olduğum dosyada sürekli tarih ile işlem yapıyorum. Kısa yol olarak Ctrl+Shift+; şeklinde çalışıyorum ama artık yetersiz gelmeye başladı Ctrl+* yada Alt+* herhangi bir tuş yardımıyla o günün tarihi yazdırılabilir mi. Zaman anlamında serilik kazanmak için.
Teşekkürler.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Seçim yapıp F12 tuşuna basın.

Ekli dosyalar

Çalışmış olduğum dosyada sürekli tarih ile işlem yapıyorum. Kısa yol olarak Ctrl+Shift+; şeklinde çalışıyorum ama artık yetersiz gelmeye başladı Ctrl+* yada Alt+* herhangi bir tuş yardımıyla o günün tarihi yazdırılabilir mi. Zaman anlamında serilik kazanmak için.
Teşekkürler.

Alternatif:
Bir makro tanımla yapın ve makronun çalışması için tuş tanımlayın örnek ctrl+k sonra makronun içine aşağıdaki kodu yazın.. sanırım işinizi görür.

ActiveCell.Value = Format(Date, "DD.MM.YYYY")

Bir başka alternatif olarak; Fareyi kullanma pozisyonunda iseniz, ilgili sayfanın kod bölümüne;

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target = "" Then
Target = Date
Target.Offset(0, 1).Select
End If
End Sub

kodunu eklersen, uyarlı bulunduğu sütun hücrelerine çift tıklama suretiyle günün tarihini atar, ben öyle yapıyorum.. Yukarıdaki örnek "C" sütununa göre uyarlanmıştır.

Son düzenleme:
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar çok çeşitli bir menü seçeneği sundunuz. Korhan Beyin öreneğinde dosyama monte ettiğimde dosya bir takım yavaşlamalar gözlemlendi. Huseyin Beyin örneğinde aynı yavşlama gözlemlendi. Ekrem Beyin örneği gayet seri fakat kullanım bakımından biraz mause kullanmak etkiliyor. Bu örneği F4 tuşuna atayarak yapabilirmiyiz.
Teşekkürler.

Selamlar,

Benim önerdiğim kodun yavaş çalışması pek anlamlı değil. Çünkü sadece seçim yaptığınız alana tarih ekliyor ve hücreyi "dd.mm.yyyy" formatında biçimlendiriyor. Sanıyorum sizin dosyanızda yüklü şekilde formüller var. Tarih değiştirkçe yeniden hesaplama yaptığı için sizde yavaşlama hissediyor olabilirsiniz.

Üstteki mesajımdaki dosyaya küçük bir ekleme yaptım. Birde bu şekilde denermisiniz. Eğer yine yavaşlama hissederseniz aşağıdaki işlemi uygulayınız.

"TARİH" isimli prosedürden kırmızı renkli bölümü silin yada o satırın başına tek tırnak işareti ekleyerek pasif hale getirin.

Kod:
Option Explicit

Sub TARİH()
    On Error GoTo Son
    Application.Calculation = xlCalculationManual
    Application.EnableEvents = False
    Selection.NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
    Selection.Value = Date

Son:
    Application.EnableEvents = True
   [COLOR=red]'Application.Calculation = xlCalculationAutomatic[/COLOR]
End Sub

Zaman ayarlı fonksiyonlar mevcut. O yüzden dolayı hesaplamalı otomatik olması gerekiyor o yüzden dolayı yavaşlamaya neden oluyor. Başka bir yöntem uygulanabilir mi? İlginçtirki normal tarih girişi yaparken bu kadar bekleme olmamaktadır.
Teşekkürler.

Zaman ayarlı fonksiyonlar mevcut. O yüzden dolayı hesaplamalı otomatik olması gerekiyor o yüzden dolayı yavaşlamaya neden oluyor. Başka bir yöntem uygulanabilir mi? İlginçtirki normal tarih girişi yaparken bu kadar bekleme olmamaktadır.
Teşekkürler.
Merhaba
Kod:
Sub data()
ActiveCell.Value = Format(Date, "DD.MM.YYYY")
End Sub
Modüle yapıştırın
Araçlar>Makro>Makrolarım>Düzenle seçeneğinden kendiniz kısayol atayarak deneyin.

Selamlar,

Eğer siz CTRL+SHIFT+; tuşlarını kullanarak herhangi bir yavaşlama yaşamıyorsanız ekteki dosyada bu tuşları F4 tuşuna atayarak kısayol oluşturdum. Sanıyorum bu şekilde 3 tuşa basmak yerine tek tuşa basarak daha hızlı giriş yapabilirsiniz. İncelermisiniz

Ekli dosyalar

Emeği geçenlere teşekkürler. Çok faydalı bir örnek olmuş.

Geri