• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek sütunda 3 farklı para birimlerini TL ye çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Amaxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar ben tek sütuna yazılacak farklı para birimlerini TL ye çevirecek formülün nasıl olması gerektiğini soracaktım. Sormak istediğim konuyla ilgili açıklamalarım ekteki dosyadadır.

sn. yurttaş çok teşekkürler. elinize sağlık... peki birim fiyat girdiğim hücrelere
"hücreleri biçimlendir / para birimi / usd - tl - euro ..... seçimin yapmanın başka yolu yok mudur, koşullu biçimlendirme gibi?

sn. yurttaş çok teşekkürler. elinize sağlık... peki birim fiyat girdiğim hücrelere
"hücreleri biçimlendir / para birimi / usd - tl - euro ..... seçimin yapmanın başka yolu yok mudur, koşullu biçimlendirme gibi?

Ne işe yarayacak?

Sayıyı başka hücreye girip, yan tarafa =TEXT(hücre adresi;"format cinsi") formülü ile yapmak mümkündür. Koşullu biçimlendirme ile olmaz.

Yine de ne işe yarayacak, bu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum.

.

Sn. yurttaş, benim programımda en az 500 kalem malzemem var. Bunların bir kısmını dolar, bir kısmını euro, bir kısmını ise YTL cinsinden birim fiyatı giriyoruz. Her para cinsi için ayrı sütun açmak yerine tek sütunda 3 değişik para cinsi yazmanın ve bunu hesaplatmanın kolay yolu varmıdır diyerek yola çıktım. Ve siz uzmanlara sordum. Sağolun sorumun önemli kısmına cevap aldım.

bu dosya elinde olanlar güncelleyebilir mi lütfen

teşekkürler

Geri