• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek seferde birden fazla kalemde giriş çıkış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nic0las
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
Başlıktada belirttiğim gibi tek seferde birden fazla kalemin stoğa giriş ve çıkış yapmasını istiyorum.
Örnek vermek gerekirse sayfa1 ürünlerin stok numaraları isimleri ve stok miktarlarının yazılı olduğu bir data sayfası.Sayfa2 ise stok hareketlerini işlediğim bir sayfa.Bu sayfaya ben elimdeki üretim reçetesine göre girenleri ve çıkanları işlediğim zaman sayfa1 deki stok miktarlarının değişmesi.Bu istediğimi aslında düşeyara ve özet tablo yardımıyla yapabiliyorum ama sayfa2 de sürekli alt alta işleyerek.Bunun yerine orda bir form olsun ben gireni çıkanı işleyeyim o stoktan düşsün.
Biraz karışık oldu galiba :tongue: Eklediğim dosya umarım daha açıklayıcı olur.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim.Yaptığınız örnekte tek tek girmek gerekiyor.Stok hareket isimli sayfadaki gibi liste halinde yapılamaz mı? Yani çıkış kısmında ve giriş kısmında birden çok veriyi yazarak tek seferde stok değişimi gerçekleştirebilirmiyiz?

İlginiz için teşekkür ederim.Yaptığınız örnekte tek tek girmek gerekiyor.Stok hareket isimli sayfadaki gibi liste halinde yapılamaz mı? Yani çıkış kısmında ve giriş kısmında birden çok veriyi yazarak tek seferde stok değişimi gerçekleştirebilirmiyiz?

Stoktaki ürün çeşitliliğiniz kaç kalem ? (çok fazla değilse ve hep sabit ürünler varsa) stoklar form üzerine alınıp seçilen stoklar ile ilgili işlem tek seferde gerçekleştirebilir. Ama çeşitlilik çok fazla ise listwiev yardımıyla stoklar yine formda listelenir ancak tek tek işlem yapılacağı için benim yaptığım örnekten çok da farklı bir çalışma şekli olmaycaktır. Kod içerisindeki "Unload userform1" satırını silerseniz form kapanmadan listview gibi arka arkaya işlemler yapılabilir.
Kolay Gelsin

Ürün çeşitliliğim çok fazla 100-150 kalem gibi.O yüzden elime gelen üretim reçetesini tek seferde işleyip stok işini halletmek istiyordum ama galiba tek tek yapmaya devam edeceğim.

Geri