• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek Sayfadan Birden Fazla Sayfaya Veri Aktarma

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
İyi günler diliyorum. Ekte yapmaya çalıştığım bir evrak takip programım var. Çok profesyonel değil ama bu siteden öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Şöyle bir sorum olacak;"Yeni Evrak Kayıt" sayfasında veriler "KAYDET" butonuna bastığımda şuan sadece "Gelen Evrak" sayfasına kayıt yapıyor. Ben aynı anda "Giden Evrak " sayfasına da kayıt yapmasını istiyorum. Diğer sorum ; "Yeni Evrak Kayıt" sayfasındaki B7 hücresine takvim eklemek istiyorum.Yani hücreye çift tıkladığımda takvim çıksın istiyorum ve buradan tarihi tıklayarak yazmak istiyorum. Son olarak da yine "Yeni Evrak Kayıt" sayfasındaki B11 hücresine şayet "İzmir" yazılırsa kayıt butonuna bastığımda gelen ve giden evraka yine kayıt yapmasını istiyorum ancak sadece "Giden Evrak" sayfasındaki "Gönderildiği/ Dağitıldığı makam / Personel" kısmına kayıt yapmasın.Umarım çok karışık olmamıştır. Teşekkürler

Ekli dosyalar

İyi günler diliyorum. Ekte yapmaya çalıştığım bir evrak takip programım var. Çok profesyonel değil ama bu siteden öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Şöyle bir sorum olacak;"Yeni Evrak Kayıt" sayfasında veriler "KAYDET" butonuna bastığımda şuan sadece "Gelen Evrak" sayfasına kayıt yapıyor. Ben aynı anda "Giden Evrak " sayfasına da kayıt yapmasını istiyorum. Diğer sorum ; "Yeni Evrak Kayıt" sayfasındaki B7 hücresine takvim eklemek istiyorum.Yani hücreye çift tıkladığımda takvim çıksın istiyorum ve buradan tarihi tıklayarak yazmak istiyorum. Son olarak da yine "Yeni Evrak Kayıt" sayfasındaki B11 hücresine şayet "İzmir" yazılırsa kayıt butonuna bastığımda gelen ve giden evraka yine kayıt yapmasını istiyorum ancak sadece "Giden Evrak" sayfasındaki "Gönderildiği/ Dağitıldığı makam / Personel" kısmına kayıt yapmasın.Umarım çok karışık olmamıştır. Teşekkürler

merhaba
şimdi öncelikle yapmanız gereken
calendar nesnesi yüklemelisiniz excel'e bu link'teki açıklamadaki eklendiyi google'de aratın
B7 hücresine çift tıkladığınızda otomatik takvim açılıyor siz seçiyorsunuz ve o hücreye seçtiğiniz tarih yazılıyor.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim ancak kaydet dediğimde kod hatası veriyor "kaplan = Sheets("GİDEN EVRAK").Range("B65536").End(xlUp).Row" yazan kod satırı sarı renk oluyor. Ve giden evraka kaydetmiyor. Birde evrak kayıt sayfasının B5 hücresine çift tıkladığımızda o anki gün ay yılı ve saat i veren bir uygulama yapabilir miyiz ?

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim ancak kaydet dediğimde kod hatası veriyor yani kaplan yazan kod satırı sarı renk oluyor. Ve giden evraka kaydetmiyor

GİDEN EVRAK sayfasının ismini yazarken sonuna boşluk bırakmayı unutmuşum.
ya sayfa adındaki boşluğu alın yada koddaki GİDEN EVRAK" yazan yerlere GİDEN EVRAK " olarak değiştirin
bir de
Kod:
If Range("B10") = "İZMİR" Or Range("B10") = "izmir" Or Range("B10") = "İzmir" Then
bu satırı
Kod:
If Range("B11") = "İZMİR" Or Range("B11") = "izmir" Or Range("B11") = "İzmir" Then
bununla değiştirin

Anladım hocam hata benim .Kusura bakmayın. Peki son olarak B5 hücresine çift tıklanıldığında o anki tarih saat i veren uygulamayı yapabilme imkanınız varmı acaba ?

Anladım hocam hata benim .Kusura bakmayın. Peki son olarak B5 hücresine çift tıklanıldığında o anki tarih saat i veren uygulamayı yapabilme imkanınız varmı acaba ?

üstteki eki güncelledim.

hangi kod silindi ben kod silmedim.
sadece B10 hücresini yazmışım onu B11 hücresi olarak değiştirmenizi istedim

Hocam O mesajı ben göndermedim başka bir arkadaş sanırım yanlışlıkla göndermiş olsa gerek.Ellerinize sağlık tam istediğim gibi.Allah razı olsun . Hayırlı akşamlar diliyorum

Hocam O mesajı ben göndermedim başka bir arkadaş sanırım yanlışlıkla göndermiş olsa gerek.Ellerinize sağlık tam istediğim gibi.Allah razı olsun . Hayırlı akşamlar diliyorum

anladım o zaman kusura bakma ben siz attınız zannetmiştim.
bir de sıra numarası eksik onu elle mi dolduracaksınız

Kusura bakmayın hocam cevap yazamadım malum ramazan. Evet doğru sıra numarası sabit sayılar olacak yani elle dolduracağım. Şimdi aklıma geldi ama umarım ayıp etmiş olmam hocam sonradan evrak kayıda eklemem gereken birşey geldi hatırıma evrak kayıt sayfasındada açıklama yapmaya çalıştım. Bir veri daha eklemem gerek aynı satıra .Bunu kod içinde nasıl yazarız acaba

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın hocam cevap yazamadım malum ramazan. Evet doğru sıra numarası sabit sayılar olacak yani elle dolduracağım. Şimdi aklıma geldi ama umarım ayıp etmiş olmam hocam sonradan evrak kayıda eklemem gereken birşey geldi hatırıma evrak kayıt sayfasındada açıklama yapmaya çalıştım. Bir veri daha eklemem gerek aynı satıra .Bunu kod içinde nasıl yazarız acaba

merhaba
Kod:
Sheets("GİDEN EVRAK").Range("H" & ts).Value = Range("B11").Text
bu satırı
Kod:
Sheets("GİDEN EVRAK").Range("H" & ts).Value = Range("B11").Text _
& " " & Range("B12").Text
bununla değiştirerek dener misiniz_?

Hocam ellerine sağlık çok güzel oldu. Çok teşekkür ediyorum. Şuan programı kendime göre yapmaya çalışıyorum. Muhtemelen diğer safhalarında takıldığım yerler olacaktır ve bununla birlikte başınızı ağrıtacağım gibi duruyorum.Tekrar teşekkür ediyorum ve hayırlı geceler diliyorum

Hocam ellerine sağlık çok güzel oldu. Çok teşekkür ediyorum. Şuan programı kendime göre yapmaya çalışıyorum. Muhtemelen diğer safhalarında takıldığım yerler olacaktır ve bununla birlikte başınızı ağrıtacağım gibi duruyorum.Tekrar teşekkür ediyorum ve hayırlı geceler diliyorum

rica ederim
konu aynı değilse mutlaka başka konu açarak sorunuz yoksa cevap gelmez bilginize
:yazici:

anladım o zaman kusura bakma ben siz attınız zannetmiştim.
bir de sıra numarası eksik onu elle mi dolduracaksınız

Bu çalışmamda sıra numarası vermeyi elle yaparım demiştim ama çok sağlıklı olmadı rica etsem ekte dosyayı güncelledim. Kaydet butonuna bastığım da "GELEN EVRAK" ve "GİDEN EVRAK" sayfalarının A6 Hücresine 155 den başlayarak her satıra kayıt yapıdığında sırayla artarak sayı vermesini istiyorum. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu çalışmamda sıra numarası vermeyi elle yaparım demiştim ama çok sağlıklı olmadı rica etsem ekte dosyayı güncelledim. Kaydet butonuna bastığım da "GELEN EVRAK" ve "GİDEN EVRAK" sayfalarının A6 Hücresine 155 den başlayarak her satıra kayıt yapıdığında sırayla artarak sayı vermesini istiyorum. Çok teşekkür ederim.

eki göremedim

Sayın İhsan Hocam dosyamı sıkıştırmadığım için yükleyememişim.Diğer konu başlığı altında açma nedenim buydu.Şimdi halloldu. Sayın "Hımmmmm" çözmüş. Benim için yeterli oldu.Teşekkürler ediyorum.Tekrar özür diliyorum

Merhaba,
Böyle bire çalışmaya ihtiyacım var.

Dosyayı ekler misiniz...

Teşekkürler

Elinde bu dosya yada buna benzer bir dosya olan arkadaş ekleyebilirmi. Teşekkürler.

EN SON DÜZELTİLMİŞ OLARAK TEKRAR YÜKLEME İMKANINIZ VAR BÖYLE BİR PROGRAMA İHTİYAÇIM VAR

Geri