• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek hücredeki uzun bir paragrafta geçen "iki tırnak arası" ifadeleri koyu yapmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abinden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Tek hücredeki uzun bir paragrafta geçen "iki tırnak arası" ifadeleri koyu yapmak.

Sayın Excel.Web kullanıcıları;

Sorunum şu: Elimde bir hücrede olan bir kısa öykü var (Öykü 1 adet olsa neyse). Öykü içinde geçen "iki tırnak arasındaki" konuşmaları koyu yapmak istiyorum. Ancak dikkat ederseniz:

-- Ellinde "kırmızı" bir "tüy" vardı. --

ifadesinde "kırmızı" , " bir " , "tüy" bu üç sözcük de tırnak içinde. Ben "kırmızı" ve "tüy" ifadeleri koyu olsun istiyorum. Ayrıca " kırmızı " şeklinde yazılmış ise "kırmızı" şekline dönüşebilmeli.

Yardımcı olmak için bilgilerini sunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Excel.Web kullanıcıları;

Sorunum şu: Elimde bir hücrede olan bir kısa öykü var (Öykü 1 adet olsa neyse). Öykü içinde geçen "iki tırnak arasındaki" konuşmaları koyu yapmak istiyorum. Ancak dikkat ederseniz:

-- Ellinde "kırmızı" bir "tüy" vardı. --

ifadesinde "kırmızı" , " bir " , "tüy" bu üç sözcük de tırnak içinde. Ben "kırmızı" ve "tüy" ifadeleri koyu olsun istiyorum. Ayrıca " kırmızı " şeklinde yazılmış ise "kırmızı" şekline dönüşebilmeli.

Yardımcı olmak için bilgilerini sunan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kod iki tırnak arasında degerleri kalın yapıyor.

Kod:
Sub kalın_yap()
Cells(1, 1).Font.FontStyle = "Normal"
Cells(1, 1).Value = Replace(Replace(WorksheetFunction.Trim(Cells(1, 1).Value), "İntera", "Leyla"), "Salut", "Osman")
isim = Cells(1, 1).Value
say = 0
If isim = "" Then Exit Sub
a = InStr(Trim(isim), """")
If a = 0 Then Exit Sub
For j = 1 To Len(isim)
i = InStr(j, isim, """", vbTextCompare)
If i > 0 Then
say = say + 1
If say = 2 Then
Cells(1, 1).Characters(Start:=j, Length:=i - j).Font.FontStyle = "Kalın"
say = 0