• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek hücredeki sayıyı başka hücrelere tek tek aralıklı olarak dağıtmak

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Sayın excel.web.tr arkadaşlarım, ( http://www.excel.web.tr/f47/bir-bo-luk-byrakarak-kelime-daoytma-t148113.html#post805278 ) linkte yardım ettiğiniz konunun benzer bir durumda şöyle;

Veri1> A6 HÜCRESİNDE; 25.375.465.958,15 sayısı 14 karakter olarak bulunmakta.bu sayı değişken yani 958,15 de olabilir. 0,15 de olabilir. A6 hücresindeki sayının C6:AA6 aralığında olmak üzere RAKAMLAR aşağıdaki hücrelere yerleşecek. Hücrelerin; (F,L,R) sütunlarında (.nokta) , (x) sütununda (,virgül) olmak durumunda, (Y,AA) sütunlarında sayının kuruş tutarları gelecek. Rakamların geleceği sutunlar: (C,E,G,I,K,M,O,Q,S,U,W) olup diğer sütunlarda (D,H,J,N,P,T,V,Z) formül olsada bir değer gelmeyecek yani("") gelecek sütunlar...

A6 hücresindeki sayı değişken olup örneğin 65.958,15 yazılırsa yine en sağdaki kuruş dan başlayacak yani 5 değeri aa6 hücresine gelecek, 1 y6 hücresine gelecek, x6 hücresi (,) w6 hücresine 8 gelmiş olacak ve sola doğru gidecek. A6 hücresindeki sayı azaldıkça c6 dan sağa doğru olan hücrelerde rakam olmamış olacak..
BAŞKA BİR ANLATIMLA; c6:m6 hücresi sayı gelmemiş olacak; O6 hücresi 6 sayısı olarak devam edecektir.

Ekli dosya içerisinde bazı önemli açıklamalar var.

TEŞEKKÜR EDERİM. Kemal ÖZDEMİR

Ekli dosyalar

arkadaşlar Eski 10-04-2015, 11:20 günlü kayıtlı konuya yardımcı olabilen yok mu?

Merhabalar.

Biraz ("biraz"dan biraz fazla ama önemli olan ihtiyacın görülmesi) uğraştırdı, özellikle office versiyonunuz 2003 olunca, etrafından dolaşmak gerekti ama istediğiniz sonuca ulaştım neticede.

Formül tek formüldür, dilediğiniz gibi aşağı/yukarı, sağa/sola kopyalayıp çoğaltabilirsiniz.

Merak edip baktım, formül uzunluğu 877 karakter olmuş. :)

Belgeniz ekte.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Ömer Kardeş teşekkür ederim.

Ömer.baran kardeşim, aklına, eline sağlık.
nasıl yaptığınızı çözmek için çaba sarfedeceğim.ama nasıl çözebilirim?
excel 2013 olarak çözümü daha kısadır sanırım.müsait olursanız eklerseniz metodu öğrenmek isterim. Tekrar teşekkür ederim. Telefon iletirseniz memnun olurum. > kmlozdemir@hotmail.com

Geri