• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek Hucrede INDIS ile Farklarin Ortalamasini Bulmak

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Merhabalar yine bir konuda yardima ihtiyacim olacak. eminim kucuk bir tik isi var bunun fakat cikaramadim. Indis dizi formulu ile belli adreslerin bir tabloda en son ziyaret edildikleri tarihleri cekebiliyorum. Acaba bu cekilen tarihler iki farkli tarih olursa her adres icin, bu iki tarihin arasindaki farklarin ortalamasini tek hucrede islem yaparak nasil bulabilirim? ekteki dosyada ayrintili olabildigince acikladim tablo ile ve ornek kullandigim indis formulunu de paylastim. Cok tesekkur edeirm yardimci olan herkese.
Link>> http://s3.dosya.tc/server3/05cfmn/Hayaletinizi_soru2.xlsx.html

Son düzenleme:
Aşağıdaki DİZİ FORMÜLÜYLE tek hücrede farkların ortalamasını alabilirsiniz. Ancak örnek dosyanızda 2. ziyaret tarihiniz bazı satırlarda birinci ziyaret tarihinden önce görünüyor. mantıken ikinci ziyaretin birincei ziyeretten sonra olması gerekir diye düşünüyorum.

Kod:
=ORTALAMA(C2:C10-B2:B10)

Formül Dizi formülü olduğundan hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile bitirmeniz gerekmektedir.

Yusuf tesekkur ederim cevap icin. evet ikinci ziyaretin tarihi buyuk oldugunda rakam eksi olarak cikicak ki o zaten islemin bir parcasi aslinda.. oldugu gibi birinci ziyaret - ikinci ziyaret seklinde.. fakat sadece ve sadece son yapilan ziyaretlerin farklarininin ortalamasi olacagindan indis dizi formulu ile dusundum. ama yapamadim. yani her adrese karsilik gelen son ziyaret farklarinin ortalamasi seklinde..a adresi icin birinciziyaret-ikinci ziyaret, ve b ,c ,d diger adresler icinde ayni sekilde birinci ziyaret -ikinci ziyaret farkini bulup bu farklarin ortalamasini bulmak

Sonuç olarak formül işinizi gördü mü? Görmediyse verdiğiniz örnek dosyada nasıl bir sonuç vermesi gerekiyor?

bu islem tum adreslerin tum ziyaret farklarinin ortalamasini buldugu icin maalesef cevabim olumsuz olucak. Istedigim formul suna benzer olabilir diye dusundum ama calismiyor bu formul >>>

=ORTALAMA(İNDİS($B$2:$B$10,KAÇINCI(2,İNDİS(1/($A$2:$A$10="a"),0)))-İNDİS($C$2:$C$10,KAÇINCI(2,İNDİS(1/($A$2:$A$10="a"),0))))

bu islemi poaylastigim excele uyguladigimizda sadee a adresinin son ziyaret farkinin ortalamasini aliyor. ben ise sunun gibi bir sey denedim tum adreslerin son ziyaret farklarini da isleme katmak icin. olur sandim ama asagidaki formul calismiyor olmuyor veya benim yapis seklim yanlis >>>

=ORTALAMA(İNDİS($B$2:$B$10,KAÇINCI(2,İNDİS(1/($A$2:$A$10={a,b,c,d,e,f}),0)))-İNDİS($C$2:$C$10,KAÇINCI(2,İNDİS(1/($A$2:$A$10={a,b,c,d,e,f}),0))))

Geri