• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek dosyaya yedek almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Allback
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Merhaba;

Öncelikle dosyanın içeriğini ve çalışma mantığını anlatayım sonra da sorunumu belirteyim

Toplam 7 sayfadan oluşan dosyada
1.Araç
2.Araç
3.Araç
Data1
Data2
Data3
Ana Depo sayfaları bulunuyor.

Araç sayfaları, servise çıkan araçların günlük satışlarını girebileceği sayfa
Data sayfaları aracın kasasındaki malzeme stoğunu tutuyor
Ana Depo sayfası da iş yeri depo stoğunu gösteriyor

Her araç sayfasına bir makro yerleştirdim ve kaydet butonuna basınca C:\Stok altında tarih ve saat adıyla dosya oluşturup yedekliyor.

Şimdi benim istediğim kaydet butonuna her bastığımda kaydettiği verileri tek dosyada saklaması. Yani bugün kaç kalem mal sattıysam, dosyada bir önceki verilerin altına ekleyerek kaydı tek dosyada tutmasını istiyorum. Ben bir türlü beceremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

3 farklı araç için 3 tane log dosyası yeterli, yoksa hergün 3 farklı araç için kaydet butonuna basarsam yılda en az 900 tane dosya oluşacak. Tek sayfa için örnek yapabilirseniz ben diğerlerine kendim uygularım

Ekli dosyalar

Merhaba;

Dosyanızı biraz inceledim.
Eğer had bilmezlik olarak görmezseniz size nacizane bir tavsiyem olacak.
Sadece 1.araç 2.araç 3.araç şeklindeki tek bir değişken için extra sayfalar açarak bence kendi işinizi zorlaştırıyorsunuz.
Araç 1 sayfasına ilk kolon olarak ekleyeceğiniz bir araç kolonu ile bence bu sıkıntılardan kurtuluyorsunuz ve diğer 2 araç sayfası gereksiz oluyor. Excel bu tek sayfayı, yazacağınız formüllerle gayet güzel yönetebilir ve süzüp size gerekli raporları verebilir. Aynı şey data sayfalarınız içinde geçerli. Hemde yedek alma işi kolaylaşacaktır.
Kusuruma bakmayın, yazdığım gibi nacizane tavsiyemdir.

Kolay gelsin.

Merhaba;

Dosyanızı biraz inceledim.
Eğer had bilmezlik olarak görmezseniz size nacizane bir tavsiyem olacak.
Sadece 1.araç 2.araç 3.araç şeklindeki tek bir değişken için extra sayfalar açarak bence kendi işinizi zorlaştırıyorsunuz.
Araç 1 sayfasına ilk kolon olarak ekleyeceğiniz bir araç kolonu ile bence bu sıkıntılardan kurtuluyorsunuz ve diğer 2 araç sayfası gereksiz oluyor. Excel bu tek sayfayı, yazacağınız formüllerle gayet güzel yönetebilir ve süzüp size gerekli raporları verebilir. Aynı şey data sayfalarınız içinde geçerli. Hemde yedek alma işi kolaylaşacaktır.
Kusuruma bakmayın, yazdığım gibi nacizane tavsiyemdir.

Kolay gelsin.

Estağfurullah had bilmezlik ne demek tabii ki fikrinizi söyleyeceksiniz. Her şeyden önemlisi dosyayı inceleme zahmetinde bulunmuşsunuz.

Şöyle bir sorun var her aracın kasasındaki stok için yine 3 tane data tutmam gerekecek. Ya da şu anda kafamda bağlantıyı kuramadım :) Tek dosya da log oluşturan bir örnek buldum sitede ama kodlama dilini pek bilmediğim için kendi dosyama uyarlayamadım bir türlü.

Geri