• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tek dosya

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Arkadaşlar kolaygelsin
Daha önceleri de aradım fakat soruma cevap bulamadım tam olarak.

12 aya ait ayrı ayrı excel dosyalarım var ve her dosyanın haliyle 31 tane sayfası mevcut...

Bu 12 dosyayı aynı dosyada birleştirmek mükünmüdür.
Yardım ve tavsiyeleriniz bekliyorum...

Merhaba,

Evet mümkündür...

Teşekkürler Korhan bey
Nasıl bir yol çizmemiz gerekir peki?

Merhaba,

Ekteki örnek klasörü bilgisayarınıza indirin ve masa üstüne çıkarın.

Klasör içinde örnek olarak hazırladığım aylık dosyaları görebilirsiniz. Sizde kendi dosyalarınızı aynı isimle düzenleyin.

"ÖRNEK" isimli dosyayı açın ve butona tıklayın. Yaklaşık 1,5 dakika sonra işlem tamamlanacaktır.

Not: İşlemleri yedek dosyalarınız üzerinde deneyiniz.

Ekli dosyalar

ActiveSheet.Name = Sayfa.Name & "-" & Replace(Split(Dosya, " - ")(1), ".xls", "")

hocam bu bölümde bir hata veriyor.

Sayfaları isimlendirmek için klasördeki dosyaların isimlerini "01 - OCAK" şeklinde düzenlemiştim. Sizinde aynı şekilde yapmanız gerekiyor. Aksi halde tüm dosyalardaki sayfa isimleri 1-2-3 ... şeklinde gittiği için hangi sayfa hangi güne ait ayrıştırmak zor olacaktır. Eğer buna gerek yok derseniz hata veren satırı komple silebilirsiniz.

HOCAM
Dediğinizi yaptım 2 dk gibi sürede tamamlandı mesajı geldi ama değişen ne oldu anlamadım ?

Masa üstünde aşağıdaki isimde bir kitap oluşturuyor.

"Konsolide Dosya SaatDakikaSaniye"

hocam çok iyi ya onu görmemiştim çok güzel hepsini birleştirmiş tam istedğim gibi teşekkür ederim.

Peki hocam bu durumda yaklaşık 400 sayfa oluştu .
bu sayfa cokluğunu aramaktansa ilk sayfaya ayları ve günlerini göstren bir tablo ve bu tabloda hangi tarıhe tıklarsak o tarihe gitse ve ilk sayfayı da menü yada anasayfa olarak düşünsek her bir sayfada da anasayfa butonu olsa ve her anasayfaya gectiğimizde açık sayfayı gizlese.

Bu dediğimi yapmaya çalıştım fakat her bir sayfa için ayrı ayrı kod yazmak gerekiyor bunun kısa bir kolay yolu var mıdır sizce ?

Bende oluşan konsolide dosyaya MENÜ sayfası ekledim. Sayfalara bağlantısını sağladım. İlgili sayfalarda K1 hücresine çift tıkladığınızda MENÜ sayfasına döner.

Sizin istemiş olduğunuz tarzda çalışmalar forumda var. Arama yaparsanız ulaşırsınız.

Ben hazırladığım dosyayı ekliyorum. Belki size fikir verir.

Ekli dosyalar

Hocam teşekkür ederim ellerinize sağlık yaptığınızı kendime uyarladım tam istedğim gibi oldu şimdi.
Fakat konsolide dosyanın adları aşağıdaki gibi oldu sebebi nedir acaba?
1 -OCAK.XLS

Klasör içindeki dosya isimleriniz benim eklediğim şekilde olursa problem olmaması gerekir. Son eklediğim dosyayı ben bu şekilde oluşturdum. Sanıyorum siz "-" işaretindeki boşluklara dikkat etmediniz. İsterseniz ismi kopyalayarak dosyalarınızı adlandırın.

Aynen dediğiniz şekilde yaptım ama şu an farklı bir sorunum daha var
dosya boyutu 7,16 mb oldu bu da açılıp kapanırken çok yavaşlıyor sanırım buna bir çözüm yok ama yine de ümidim var .
bu forumda gördüm ki excelde yok yok ...

Bahsettiğiniz boyut büyük bir boyut değil... Ben daha büyük boyutlu dosyalarla çalışıyorum.

Hesaplama yöntemini manuele alırsanız dosyanız daha hızlı çalışacaktır. Bunu bir deneyin.

manuele aldım fakat dosyanın acılması yaklasık 2 dakika alıyor bu da benim için biraz haya kırıklığı yaptığım iş bir işe yaramamış olacak.
başka bir çözümü var mıdır ?

Geri